ΑρχικήsecurityΠρώην υπάλληλοι της Google ετοιμάζονται για τη δημιουργία ανθεκτικού λογισμικού cloud

Πρώην υπάλληλοι της Google ετοιμάζονται για τη δημιουργία ανθεκτικού λογισμικού cloud

borg

Οι κατσαρίδες είναι μερικά από τα πιο ανθεκτική πλάσματα πάνω στη γη. Μπορούν να ζήσουν για 45 λεπτά χωρίς αέρα και πάνω από ένα μήνα χωρίς τροφή. Ακόμη και αν κόψεις τα κεφάλια τους, δεν θα τα σκοτώσει, τουλάχιστον όχι αμέσως. Οι οργανισμοί τους μπορούν να ζήσουν για αρκετές μέρες χωρίς το κεφάλι τους.

Στους γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Google, η Amazon και το Facebook, οι μηχανικοί έχουν πρωτοπορήσει με τεχνικές που βοηθούν να κάνουν ιστοσελίδες τους, τόσο ανθεκτικές. Εάν ένας κεντρικός υπολογιστής πηγαίνει στο fritz, μια σειρά από servers κλείνει, ή ακόμη και ένα ολόκληρο κέντρο δεδομένων πηγαίνει στο «σκοτάδι», αυτές οι ιστοσελίδες πρέπει να βαδίζουν μαζί. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, αφού κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου διακοπής σημαίνει απώλεια εσόδων.

Τώρα, μια ομάδα προγραμματιστών ανοικτού κώδικα θέλει να καταστήσει ευκολότερο για κάθε εταιρεία να δημιουργήσει το είδος των ελαστικών συστημάτων cloud computing, που χρησιμοποιούν αυτοκρατορίες όπως η Google. Καλούν το έργο τους CockroachDB, χαρακτηρίζοντάς το ως μια βάση δεδομένων με κάποια σοβαρή δύναμη. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο όνομα για ένα λογισμικό, αλλά και ο συν-δημιουργός του Spencer Kimball-ένας πρώην μηχανικός της Google-λέει ότι είναι το μόνο κατάλληλο. “Το όνομα είναι αντιπροσωπευτικό των δύο πιο σημαντικών ιδιοτήτων του: την ικανότητα επιβίωσης, βέβαια, και τη δυνατότητα να εξαπλωθεί στο διαθέσιμο υλικό σχεδόν αυτόνομα”.

Όπως και τόσα άλλα έργα ανοικτού κώδικα με σκοπό την υποστήριξη μεγάλων διαδικτυακών λειτουργιών, το CockroachDB βασίζεται στις ιδέες που δημοσιεύτηκαν σε ένα έγγραφο έρευνας της Google, όπου υπήρχε μια λεπτομερή περιγραφή για ένα τεράστιο σύστημα που ονομάζεται Spanner. Το Spanner είναι μια μηχανή δημιουργίας λογισμικού cloud που θα μπορούσε τελικά να επιτρέπει στη Google να διανέμει δεδομένα σε εκατομμύρια διακομιστές σε εκατοντάδες κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο. H Google χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια για να το δημιουργήσει. Ακόμη και με την ερευνητική εργασία της Google στο χέρι, οι προγραμματιστές του CockroachDB εξακολουθούν να έχουν την εργασία τους μυστική. Αλλά είναι μια ευγενής φιλοδοξία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS