ΑρχικήsecurityCryptome: Θα κυκλοφορήσουν έγγραφα του Εdward Snowden μέσα στον επόμενο μήνα

Cryptome: Θα κυκλοφορήσουν έγγραφα του Εdward Snowden μέσα στον επόμενο μήνα

cybersnowden-thumb-largeΌλα τα υπολοιπόμενα έγγραφα του Εdward Snowden θα κυκλοφορήσουν μέσα στον επόμενο μήνα, εάν οι ασαφώς διατυπωμένες προβλέψεις της ιστοσελίδας‪ Cryptome αποδειχτούν αληθινές.

Μια σειρά από tweets που δημοσιεύτηκαν από το Cryptome – ένα portal για την αποκάλυψη ευαίσθητων εγγράφων, το οποίο προϋπάρχει του WikiLeaks – υποδηλώνουν ότι έρχονται περαιτέρω διαρροές αρχείων του Εdward  Snowden.

“Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου όλα τα έγγραφα του Snowden θα κυκλοφόρησουν” αναφέρει ένα απόσπασμα από tweet που δημοσίευσε η υπηρεσία τη Δευτέρα. “Τον μήνα Ιούλιο ξεκινάει ο πόλεμος, εκτός εάν αποτραπεί από τη πλήρη δημοσίευση των εγγράφων του Snowden. Εάν ξεκινήσει ο πόλεμος δεν θα υπάρξει ευκαιρία για δημοσίευση των εγγράφων”.

“Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί να αποφευχθεί ο πόλεμος. Οι Warmongerers είναι σε μια κτηνωδία. Οπότε, ναι, οι πολίτες που κατέχουν τα έγγραφα του Snowden θα κάνουν το σωστό”, αναφέρει ένα τρίτο tweet.

Τα παραπάνω tweets είναι αρκετά ασαφή και ισχυρίζονται ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών από ανώνυμες τρίτες πηγές θα αποκρούσουν έναν απροσδιόριστο μέχρι στιγμής πόλεμο.

Το Cryptome ανέφερε ότι “θα ενισχύσει τη στάση αυτή”, με την αποκάλυψη νέων εγγράφων μεγέθους “57Kb έως 1,7 Μb”, τα οποία είχαν “παρακρατηθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημόσιας συζήτησης”.

Το Cryptome.org είναι ένα διάσημο site με έδρα τις ΗΠΑ το οποίο λειτουργεί από το 1996 ως αποθηκευτικός χώρος για έγγραφα που έχουν διαρρεύσει και αφορούν την ελευθερία του λόγου, την κρυπτογράφηση, την κατασκοπεία, ενώ έχει πραγματοποιήσει και μεγάλο αριθμό αποκαλύψεων.

Η ιστοσελίδα διευκρίνισε ότι δεν θα δημοσιεύσει η ίδια τα έγγραφα.

Η κίνηση αυτή αναμένεται να επικριθεί έντονα από τις υπηρεσίες ασφάλειας και τους στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η διαρροή των μυστικών εγγράφων του Snowden έχει θέσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (κυρίως των Βρετανών) πολλά  χρόνια πίσω.

Η ροή των γνωστοποιήσεων των εγγράφων ελέγχεται φυσικά από τα άτομα που έχουν πρόσβαση στο αρχείο του Snowden, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ενδεχομένως και οι Glenn Greenwald και Laura Poitras.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS