ΑρχικήsecurityΠανεπιστήμιο εκπαιδεύει φοιτητές για την αντιμετώπιση κενών ασφάλειας

Πανεπιστήμιο εκπαιδεύει φοιτητές για την αντιμετώπιση κενών ασφάλειας

Universities-Train-White-Hats-to-Combat-Security-Flaws

Το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ έχει εισάγει ένα νέο μάθημα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων στο πρόγραμμα σπουδών του, εκπαιδεύοντας τους φοιτητές ώστε να σκέφτονται ως white hat hackers. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξουδετέρωση των απειλών έναντι της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων που ανήκουν σε επιχειρήσεις και πανεπιστήμια.

Η ιδέα πίσω από το πρόγραμμα αναφέρεται ως “offensive computer security,” και προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να καταπολεμήσουν τη δράση των hackers, με την εύρεση των τρωτών σημείων των ευάλωτων συστημάτων, προτού εντοπιστούν από κακόβουλους φορείς.

Η απόφαση για την ένταξη του συγκεκριμένου μαθήματος στο πρόγραμμα σπουδών κρίθηκε αναγκαία, λόγω της αύξησης της συχνότητας των περιστατικών ασφάλειας και των παραβιάσεων δεδομένων, που επηρεάζουν πολλά κολέγια και πανεπιστήμια.

Ωστόσο, η εκπαίδευση των φοιτητών για την αντιμετώπιση των κακόβουλων δραστηριοτήτων δεν είναι εύκολη, καθώς το τοπίο των απειλών εξελίσσεται διαρκώς και με ταχείς ρυθμούς, ενώ οι κακόβουλοι φορείς καταφέρνουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και άμυνες.

Ο David Brumley, επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Carnegie Mellon, επισημαίνει: «Θα πρέπει να είστε σε θέση να προβλέπετε πώς οι επιτιθέμενοι θα χτυπήσουν».

«Το να σκέφτεστε πως θα αμυνθείτε, σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι είναι ένα βήμα μπροστά, ανά πάσα στιγμή».

Μια επιθετική στρατηγική όμως, αναφέρει, αλλάζει το παιχνίδι και ενισχύει την ασφάλεια, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εισβολείς να εντοπίσουν κενά ασφάλειας και να πραγματοποιήσουν παραβιάσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS