ΑρχικήinetΝέα απάτη σε Facebook και Twitter: «Φίδι τρώει άνδρα»

Νέα απάτη σε Facebook και Twitter: «Φίδι τρώει άνδρα»

Man-Eating-Snake-Scam-Hits-Facebook-Spreads-to-Twitter.jpg

Φαίνεται ότι οι απατεώνες έχουν ξεμείνει από ιδέες, επειδή αυτή η συγκεκριμένη απάτη είχε κυκλοφορήσει και στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013.

Το ψεύτικο βίντεο φαίνεται πως είναι μια προσπάθεια των απατεώνων ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους. Για την ακρίβεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή “play” ο χρήστης ανακατευθύνεται σε μια σελίδα που δεν ανήκει στο Facebook, αλλά ο σύνδεσμος φαίνεται ότι ανήκει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Malwarebytes, οι χρήστες ανακατευθύνονται στο frvideoss(dot)com/serp/ και, με το ψεύτικο βίντεο στο παρασκήνιο, θα τους ζητηθεί να το κοινοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Επειδή πολλοί χρήστες έχουν συνδέσει τον λογαριασμό του Facebook με το Twitter feed τους, η απάτη έχει την δυνατότητα να εξαπλωθεί και στην πλατφόρμα microblogging.

Όπως αναφέρουμε πολύ συχνά, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους συνδέσμους που ανοίγουμε ακόμα και αν μας το έχει αποστείλει κάποιος από τους φίλους μας. Όταν κάτι πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι απάτη, είναι φρόνιμο να πραγματοποιούμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με το ζήτημα προτού το επιλέξουμε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS