Αρχικήsecurity«Η χρήση του TrueCrypt δεν είναι ασφαλής» - το τέλος της ανάπτυξης...

«Η χρήση του TrueCrypt δεν είναι ασφαλής» – το τέλος της ανάπτυξης του TrueCrypt

truecrypt-not-secure

Σήμερα, οι λάτρεις της ασφάλειας ξύπνησαν με μια συγκλονιστική είδηση ​​ότι το TrueCrypt έχει σταματήσει την ανάπτυξή του και προειδοποιεί τους χρήστες ότι το εργαλείο που χρησιμοποιούν για κρυπτογράφηση δίσκου δεν είναι ασφαλές για χρήση.

Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα του TrueCrypt, ανακατευθύνονται στην επίσημη σελίδα του sourceforge Truecrypt (truecrypt.sourceforge.net /) Η σελίδα εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα:

“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η χρήση του TrueCrypt δεν είναι ασφαλής, δεδομένου ότι μπορεί να περιέχει σφάλματα ασφάλειας”.

Το μήνυμα αναφέρει στη συνέχεια: «Η ανάπτυξη του TrueCrypt έληξε στις 5/2014 αφότου η Microsoft τερμάτισε την υποστήριξη των Windows XP. Τα Windows 8/7/Vista και νεότερα, προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη για κρυπτογραφημένους δίσκους και εικονικούς δίσκους. Τέτοια ολοκληρωμένη υποστήριξη είναι επίσης διαθέσιμη σε άλλες πλατφόρμες (πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες ). ”

 

Η σελίδα συνιστά στους χρήστες να μεταφέρουν όλα τα κρυπτογραφημένα δεδομένα από το TrueCrypt σε κρυπτογραφημένους δίσκους που υποστηρίζονται στην πλατφόρμα τους. Επίσης, παραθέτει ορισμένα βήματα για τη μετάβαση σε μια κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου BitLocker.

Πολλοί δεν είναι σε θέση να το πιστέψουν. Είναι αβέβαιο αν είναι επίσημη ανακοίνωση από την ομάδα ανάπτυξης ή κάποιος έχει παραβιάσει την ιστοσελίδα του Truecrypt.

Ο Matthew Green, ο οποίος διδάσκει κρυπτογραφία στο Johns Hopkins, ερευνητής που ασχολείται με τον έλεγχο του TrueCrypt, έγραψε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η είδηση ​​είναι έγκυρη.

Ένα νέο εκτελέσιμο αρχείο(Truecrypt V7.2) έχει αναρτηθεί στη σελίδα της sourceforge τις τελευταίες 24 ώρες. Μετά το άνοιγμα αυτού του αρχείου, εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα :

Truecrypt-warning

Το εκτελέσιμο αρχείο δεν επιτρέπει στους χρήστες να “δημιουργήσουν νέο volume”. Οι χρήστες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κατεβάσουν την τελευταία εκδοχή, που μπορεί να περιέχει κακόβουλο κώδικα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS