ΑρχικήsecurityΔεκάδες συλλήψεις σε Ευρώπη και Αμερική για το malware BlackShades

Δεκάδες συλλήψεις σε Ευρώπη και Αμερική για το malware BlackShades

206948588c860a0e79132154f0290cf59d4a_1prodbox_rat

Σε περισσότερες από 90 συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αρχές σε 16 συνολικά κράτη, σχετικά με την ανάπτυξη, διανομή και εκμετάλλευση κακόβουλου λογισμικού, γνωστού με το όνομα BlackShades.

Το BlackShades είναι λογισμικό τύπου malware, που επιτρέπει στους επιτήδειους που το χρησιμοποιούν να αποκτήσουν τον έλεγχο των υπολογιστών των στόχων τους, καταγράφοντας σειρά προσωπικών πληροφοριών των ιδιοκτητών τους, ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει μέχρι και την καταγραφή όσων πληκτρολογούνται.

Επιπλέον, οι μολυσμένοι υπολογιστές μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε οργανωμένες κυβερνοεπιθέσεις τύπου DDoS.

Μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων είναι οι Europol και Eurojust, ενώ τα κράτη που εμπλέκονται είναι: Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Φινλανδία, Αυστρία, Εσθονία, Δανία, Ιταλία, Κροατία, ΗΠΑ, Καναδά, Χιλή, Ελβετία και Μολδαβία.

Στα παραπάνω κράτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 359 έφοδοι από τις αρμόδιες Αρχές, στις οποίες συνέλλαβαν πάνω από 80 άτομα και κατέσχεσαν μετρητά, όπλα, ναρκωτικά και πάνω από 1.000 συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, όπως επίσης και κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, routers κ.λπ.

 

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS