ΑρχικήinetΠλαστά χαρτονομίσματα εύκολα σχεδιασμένα σε εκτυπωτή!

Πλαστά χαρτονομίσματα εύκολα σχεδιασμένα σε εκτυπωτή!

moneyΗ ιστορία ξεκινάει στην Αμερική, όπου μια 34-χρονη κομμώτρια και επιστάτης πήρε χαρτονομίσματα των 5 δολαρίων με ένα συγκεκριμένο υδατογράφημα και τα εμπότισε με καθαριστικό υγρό. Στη συνέχεια, καθάρισε το μελάνι με μια οδοντόβουρτσα και αφού στέγνωσε τα χαρτονομίσματα με ένα απλό πιστολάκι για τα μαλλιά, τα πέρασε στον εκτυπωτή της, έναν Hewlett – Packard ( HPQ ), όπου εκτύπωσε πάνω τους σαρωμένες εικόνες των 50 και 100 δολαρίων.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα έμοιαζαν ακριβώς όπως τα πραγματικά και θα μπορούσαν να περάσουν κάθε στοιχειώδη έλεγχο από ένα κατάστημα λιανικής. Σε περίοδο 2 ετών οι αρχές υπολογίζουν πως δημιούργησε από 10 έως 20 χιλιάδες πλαστά δολάρια. Ο δικηγόρος της 34χρονης υποστήριξε, πως η μητέρα των 6 παιδιών απο το Ριτσμοντ της Βιρντζια, βλέποντας το εισόδημα της να κατρακυλά προσέφυγε σε αυτή τη λύση.

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει ξεσηκώσει την τέχνη της παραποίησης. Δεν είναι λίγοι οι οποίοι δοκιμάζουν τέτοιες απάτες όμως συνήθως καταλήγουν πίσω από τα σίδερα και δεν συνίσταται σε κανέναν.

Σαφέστατα θα πρέπει να είμαστε προϊδεασμένοι σχετικά με τα πλαστά χαρτονομίσματα για να μειώσουμε τον κίνδυνο να πέσουμε θύματα απάτης.

Πηγή: dwrean.net

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS