ΑρχικήinetΙδού πώς αποφασίζει το Facebook για το ποιον θα προσλάβει

Ιδού πώς αποφασίζει το Facebook για το ποιον θα προσλάβει

4AD12C16F438D122D3E1A1D1A6A03D71

Η Julie Zhuo, διευθύντρια στη σχεδίαση προϊόντων της εταιρείας, αποκαλύπτει τη στρατηγική προσλήψεων

Για πολλούς, το να προσληφθούν στη Facebook αποτελεί όνειρο ζωής. Η Julie Zhuo, διευθύντρια στη σχεδίαση προϊόντων της εταιρείας, αποκαλύπτει τη στρατηγική προσλήψεων. Η ίδια προσελήφθη στη Facebook το 2006, όταν ήταν μόλις 22 ετών.

«Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις νέα ταλέντα είναι να δεις δουλειές που θαυμάζεις και να ψάξεις ποιος τις έχει φτιάξει» αποκαλύπτει η Zhuo σε συνέντευξή της. Πρώτο βήμα λοιπόν, πρέπει να τους εντυπωσιάσεις με τη δουλειά που έχεις ήδη κάνει.
Η εταιρεία δίνει βαρύτητα και στον πανεπιστημιακό τίτλο, αλλά όχι μόνο. Μερικοί από τους σημαντικότερους υπαλλήλους της, είναι… αυτοδίδακτοι, αποκάλυψε η Zhuo, θέλοντας να δείξει ότι το ταλέντο είναι αυτό που μετράει.
Ενα ακόμα σημαντικό βήμα είναι να δείξεις ότι μπορείς να συνεργάζεσαι καλά με άλλους. Ανθρωποι πολύ ταλαντούχοι είδαν την πόρτα της Facebook να κλείνει μπροστά τους απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούσαν να συνεργαστούν! Μάλιστα η εταιρεία κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων ζητάει από τους υποψηφίους να δουλέψουν πάνω σε ένα σύντομο ομαδικό πρότζεκτ για να δουν πώς αντεπεξέρχονται.

Η Zhuo αποκάλυψε επίσης ότι για εκείνη το προσόν-κλειδί για να βρει έναν καλό υποψήφιο είναι το πόσο προσεκτικός είναι. Η αγαπημένη της ερώτηση δε είναι: Δείχνει ένα δικό του πρότζεκτ στον υποψήφιο και τον ρωτάει αν είχε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, τι θα ένα διαφορετικά.

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS