ΑρχικήsecurityH Google μπορεί να ανταμείψει τις ασφαλείς ιστοσελίδες με καλύτερη κατάταξη

H Google μπορεί να ανταμείψει τις ασφαλείς ιστοσελίδες με καλύτερη κατάταξη

google-logo-2013-270x167

Ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης και της διαφήμισης Google, εξετάζει το ενδεχόμενο τοποθέτησης σε υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης, τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν ισχυρή κρυπτογράφηση.

Ανώτερος μηχανικός της Google, ο Matt Cutts έχει αναφερθεί σε αυτό, έχοντας μιλήσει για μια τέτοια κίνηση. Ο Cutts μιλούσε στο συνέδριο SMX West στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, στο κομμάτι του website hacking, και πως η Google ανταποκρίνεται σε αυτό.

Δήλωσε ότι επιβραβεύοντας τις ασφαλείς ιστοσελίδες, η εταιρεία θα εξοικονομήσει χρόνο κάθε φορά που ένας νέος πανικός ασφάλειας σαρώνει το Διαδίκτυο, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Ο Cutts μίλησε επίσης κατ’ ιδίαν για το θέμα αυτό, όπως η Wall Street Journal ανέφερε. Η Google παρέμεινε βουβή σχετικά με το θέμα.

Κανείς δεν αναμένει η αλλαγή να συμβεί σύντομα, όμως η Google στρέφει την προσοχή της στο Heartbleed, το οποίο είναι ένα πολύ πιο άμεσο ζήτημα.

Η Google είναι ένα από τις λίγες εταιρείες που είχε πρότερη γνώση της ευπάθειας OpenSSL, και τώρα, σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, εξακολουθεί να εργάζεται για την αντιμετώπισή του.

Τον Μάρτιο, μετά τις αποκαλύψεις του PRISM, η Google άρχισε να εντείνει την κρυπτογράφηση των υπηρεσιών της και να εφαρμόζει επιπλέον μέτρα ασφάλειας για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τις αναζητήσεις και τους servers.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS