ΑρχικήsecurityΈνα Apple ID Phishing Email αποδεικνύει ότι ορισμένοι εγκληματίες δεν προσπαθούν πολύ...

Ένα Apple ID Phishing Email αποδεικνύει ότι ορισμένοι εγκληματίες δεν προσπαθούν πολύ

Apple-ID-Phishing-Email-Shows-Some-Cybercriminals-Are-Not-Trying-Very-Hard

Ερευνητές ασφάλειας από την Malwarebytes έχουν εντοπίσει ένα ενδιαφέρον Apple ID phishing email. Συνήθως, όταν λέμε είναι ενδιαφέρον, εννοούμε ότι στηρίζεται σε κάποια έξυπνη τεχνική για να εξαπατήσει τους χρήστες, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει.

Το συγκεκριμένο email είναι ενδιαφέρον, επειδή είναι τόσο κακοσχεδιασμένο που κανείς δεν θα μπορούσε να πέσει θύμα. Μερικά phishing emails περιέχουν «προειδοποιήσεις ασφαλείας» για να κάνουν τις ψεύτικες ειδοποιήσεις να φαίνονται νόμιμες.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι έχουν πει από την αρχή ότι το email είναι spam. Το ίδιο το περιεχόμενο του μηνύματος εμφανίζεται στη μέση, μορφοποιημένο. Στη συνέχεια, στο τέλος του μηνύματος, υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες που δείχνουν ότι είναι spam και ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει «ιό».

Το phishing email αναφέρει το παρακάτω:

«Αγαπητέ πελάτη,

Η Apple ID σας χρησιμοποιήθηκε για να συνδεθείτε στο iCloud από ένα iPhone 4.

Χρόνος: 10 Φλεβάρη 2014

Λειτουργικό σύστημα: iOS;6.0.1

Εάν έχετε συνδεθεί πρόσφατα από αυτή την συσκευή, μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το μήνυμα.

Αν δεν έχετε συνδεθεί πρόσφατα σε ένα iPhone με το Apple ID σας και πιστεύετε ότι κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας, κάντε κλικ εδώ για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας και να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.»

Όπως μπορείτε να δείτε, οι spammers δεν είχαν το χρόνο να αλλάξουν ούτε την ημερομηνία σε μια πιο πρόσφατη.

Όπως υπογραμμίζει ο Chris Boyd από την Malwarebytes: «Μερικές φορές οι απατεώνες λειτουργούν σωστά και πραγματοποιούν εξαιρετικά έξυπνες επιθέσεις ηλεκτρονικού phishing. Άλλες φορές, κάνουν κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι συνέβη.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS