ΑρχικήsecurityApple, Samsung, Google και άλλοι υιοθετούν κοινό αντικλεπτικό σύστημα κινητών

Apple, Samsung, Google και άλλοι υιοθετούν κοινό αντικλεπτικό σύστημα κινητών

Μπορεί η Samsung και η Apple να κοντράρονται συνεχώς στα δικαστήρια, όμως τώρα αποφάσισαν να συνεργαστούν μαζί με Google, HTC, Microsoft, Huawei, Motorola, Nokia, Verizon, AT&T, T-Mobile και Sprint προκειμένου να υιοθετήσουν αντικλεπτικό σύστημα για smartphones. H αρχή θα γίνει από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ιούλιο του 2015 όπου όλες οι συσκευές θα έχουν anti-theft tool έτσι ώστε να μην πηγαίνουν όλα τα δεδομένα του χρήστη σε λάθος χέρια.

Πως θα γίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με τη CTIA, στην περίπτωση που η συσκευή κλαπεί ο αρχικός του κάτοχος θα έχει τη δυνατότητα να διαγράψει το περιεχόμενο του έστω και αν δεν έχει το κινητό στα χέρια του. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει κωδικό κλειδώματος έτσι ώστε να μην επιτρέψει να γίνονται κλήσεις εκτός από κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Να πούμε ότι Apple, Google και Microsoft έχουν ήδη παρουσιάσει εδώ και καιρό αντίστοιχες υπηρεσίες μέσω του iOS, Android και Windows Phone. Όμως είναι σημαντικό βήμα που συμπεριλαμβάνονται και οι πάροχοι στην πρωτοβουλία αυτή αν και δεν τους συμφέρει ιδιαίτερα καθώς χάνουν πολλά χρήματα από τις ασφάλειες που προσφέρουν στους συνδρομητές τους.

phone-theft-570

Πηγή: techblog.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS