ΑρχικήrapidalertΔίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Να μπλοκάρονται ακαριαία οι ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Να μπλοκάρονται ακαριαία οι ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας

4E2E1A95C0AE45372BA98B3523DCA0A5

Στην Ελλάδα δεν έχει διαπιστωθεί «παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας» – Πολίτης εθισμένος σε υλικό παιδικής πορνογραφίας έκανε μήνυση στον κ. Σφακιανάκη, «γιατί δεν κόβω την παιδική πορνογραφία»

Συνολικά, 920 υποθέσεις on line διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας έχει εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τα τελευταία έντεκα χρόνια σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε ο προϊστάμενός της Μανώλης Σφακιανάκης στα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Τάξης της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας».

Ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε ότι στην Ελλάδα δεν έχει διαπιστωθεί «παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Όταν λέμε παραγωγή εννοούμε βιομηχανία του σεξ με μικρά παιδιά, δηλαδή στούντιο με ανθρώπους να φέρνουν παιδιά, να τα κακοποιούν και στη συνέχεια να πωλούν ζωντανά τις στιγμές αυτές» ενώ σημείωσε ότι «Έχουμε, όμως, λίγες περιπτώσεις, οι οποίες είναι γονείς ή συγγενείς με μικρά παιδιά. Αυτές είναι περίπου 15 με 17 υποθέσεις, που έχουμε διαχειρισθεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

Παράλληλα απευθυνόμενος στον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζήτησε ορισμένες αλλαγές στο προωθούμενο νομοσχέδιο μεταξύ των οποίων και διάταξη που θα προβλέπει το «ακαριαίο» κλείσιμο κάθε ιστοσελίδας που περιλαμβάνει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

«Στο άρθρο 18, εκεί που λέει ότι, όταν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο, να λέμε, από την προανάκριση. Δηλαδή, τη στιγμή που την εντοπίζει η Δίωξη, λαμβάνει γνώση ο Εισαγγελέας και με αιτιολογημένη διάταξη κόβεται η θέασή της» είπε και πρόσθεσε «Σε αυτό το σημείο, αυτό προτείνω και εφόσον συμφωνήσουν όλοι, εγώ είμαι ακόλουθος του πρότυπου της Ιταλίας. Να υπάρχει ειδικός μηχανισμός και όργανο, να μην υπάρχουν στη χώρα μας ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας, όπως αυτή τη στιγμή υπάρχει μηχανισμός που κόβουμε τις ιστοσελίδες για το παράνομο στοίχημα.  Η Εθνική Επιτροπή Παιγνίων με έναν ειδικό μηχανισμό μπλοκάρει τα ηλεκτρονικά ίχνη των ιστοσελίδων με το παράνομο στοίχημα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κόψουμε τις ιστοσελίδες που έχουν παιδική πορνογραφία. Αυτό το θέτω στο Σώμα και εσείς αποφασίζετε. Εγώ έκανα την πρότασή μου».

Ανέφερε μάλιστα ότι πολίτης, εθισμένος σε υλικό παιδικής πορνογραφίας του έκανε μήνυση «γιατί δεν κόβω την παιδική πορνογραφία στη χώρα και αυτός που είναι εθισμένος, στη συνέχεια μπαίνει μέσα και εγώ τον συλλαμβάνω»!

 

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS