ΑρχικήsecurityΤραγικό τέλος για 34χρονο - θύμα απάτης αστυνομικού ransomware

Τραγικό τέλος για 34χρονο – θύμα απάτης αστυνομικού ransomware

Romanian-Man-Commits-Suicide-After-Police-Ransomware-Tells-Him-He-Must-Pay-Fine

Μια συγκλονιστική ιστορία από την Ρουμανία – Θύμα  « ransomware » σκοτώνει τον 4χρονο γιό του και αυτοκτονεί

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Braila24, ο 36χρονος ρουμάνος Marcel Datcu βρέθηκε νεκρός μαζί με τον τετράχρονο γιό του στο διαμέρισμα του. Ο άνδρας φέρεται πως έλαβε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του μικρού αγοριού και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει, όταν ο υπολογιστής του μολύνθηκε με ransomeware κατά την περιήγησή του σε ιστοσελίδες για ενήλικες.

Το θύμα απελπίστηκε, καθώς πίστεψε ότι είχε λάβει μια πραγματική προειδοποίηση από την αστυνομία, που τον ενημέρωνε ότι έχει παραβεί τον νόμο και ότι θα πρέπει να πληρώσει ένα υπέρογκο πρόστιμο ή να φυλακιστεί.

“Δεν νομίζω ότι είναι φυσιολογικό αυτό που έκανα (…) Λυπάμαι πολύ και απολογούμαι σε όλους σας (…) Έλαβα μια προειδοποίηση [στον υπολογιστή μου] για να πληρώσω πρόστιμο 70.000 lei (€15,519) ή πάω στη φυλακή για 11 χρόνια (…) Δεν θέλω ο Nicusor [ο 4χρονος γιός του αυτόχειρα] να υποφέρει εξαιτίας μου (…) Δεν θα αντέξω να πάω στη φυλακή. Δεν μπορώ!”, αναφέρει το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας στην γυναίκα του λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει πράγματι κάποια ρωσική έκδοση του ransomeware που ζητά ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Τα πιο κοινά ramsomware ζητούν από τους χρήστες το ποσό των 100 ή 200 ευρώ, προκειμένου οι χρήστες να απαλλαγούν από αυτά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS