ΑρχικήsecurityΝέα απάτη 419

Νέα απάτη 419

419-Scam-Alert-Scam-Victims-Compensated-via-ATM-Card

Απατεώνες στη Νιγηρία γνωρίζουν ότι πολλοί χρήστες του Διαδικτύου είναι ενήμεροι σχετικά με απάτες τύπου «419». Ωστόσο, πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που δεν είναι γνώστες αυτών.

Κακόβουλα μηνύματα που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις υποτίθεται ότι προέρχονται από την «World Bank Auditor» και ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι είναι μεταξύ των 37 εξαπατημένων χρηστών που πρόκειται να αποζημιωθούν με $ 1.500.000 (€ 1.100.000).

Το μήνυμα αναφέρει το εξής (από μετάφραση): «Η World Bank Auditors/IMF εντόπισε το όνομά σας είναι μεταξύ των 37 θυμάτων που εξαπατήθηκαν μέσω ΑΤΜ κάρτας και θα λάβουν αποζημίωση $ 1,5 εκατ. Στείλτε τα στοιχεία σας Όνομα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο εδώ (world.bkauditos8@yahoo.com.hk).»

Όσοι έχουν πέσει θύματα απατών 419 μπορεί να πιστεύουν ότι τα μηνύματα είναι έγκυρα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι. Όσοι ανταποκριθούν σε αυτά, είναι πιο πιθανό να πληρώσουν διάφορα ποσά, πριν «αποζημιωθούν».

Αν εντοπίσετε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να τα διαγράψετε αμέσως, καθώς δεν πρόκειται να ωφελήσουν σε τίποτα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS