ΑρχικήsecurityΨεύτικα emails της Bank of America με θέμα «Παράνομη Δραστηριότητα» οδηγούν σε...

Ψεύτικα emails της Bank of America με θέμα «Παράνομη Δραστηριότητα» οδηγούν σε κακόβουλη ιστοσελίδα

Phishing-Page-Attached-to-Fake-Irregular-Activity-Bank-of-America-Emails

Οι πελάτες της Bank of America θα πρέπει να είναι προσεκτικοί διότι έχουν κυκλοφορήσει κάποια ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποτίθεται ότι τους ενημερώσουν για κάποια παράνομη δραστηριότητα που εντοπίστηκε στον λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με το Stop Malvertising, τα μηνύματα ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι ο τραπεζικός τους λογαριασμός έχει τεθεί υπό περιορισμό και ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα του συνημμένου αρχείου προκειμένου να ανακτήσουν την πλήρη πρόσβαση.

Το συνημμένο αρχείο είναι ένα έγγραφο HTML που περιέχει στοιχεία από την πραγματική ιστοσελίδα της Τράπεζας της Αμερικής και μια παραβιασμένη ιστοσελίδα που φιλοξενείται στο www.eetkroegmanu.be.

Το έντυπο καθοδηγεί τα θύματα ώστε να πληκτρολογήσουν το όνομά τους, τα στοιχεία επικοινωνίας, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό της άδειας οδήγησης, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, το πατρικό όνομα της μητέρας τους, τα στοιχεία της κάρτας πληρωμών (συμπεριλαμβανομένου του Pin), το online ID, κωδικό πρόσβαση του λογαριασμού και τις ερωτήσεις ασφαλείας.

Tην ιστοσελίδα της BoA την έχουν χρησιμοποιήσει για να λάβουν εικόνες, ενώ την άλλη για να φιλοξενήσουν τις κλεμμένες πληροφορίες. Όπως θα έχετε καταλάβει, οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας.

Αν συναντήσετε τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να τα διαγράψετε άμεσα. Αν είστε θύμα, να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας και να παρακολουθεί στενά τον λογαριασμό σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS