ΑρχικήsecurityΧιλιάδες επιχειρήσεις σε κίνδυνο μετά τη λήξη της υποστήριξης των Windows XP

Χιλιάδες επιχειρήσεις σε κίνδυνο μετά τη λήξη της υποστήριξης των Windows XP

windows-xpΗ υποστήριξη των Windows XP λήγει επισήμως στις 8 Απριλίου του 2014, και οι χρήστες που δεν έχουν ολοκληρώσει τη μετάβαση σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα, θέτουν τους υπολογιστές τους σε κίνδυνο, καθώς είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις.

Η SACA Technologies, μία εταιρεία που παρέχει υποστήριξη για την ομαλή μετάβαση των υπολογιστών σε άλλες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων, αναφέρει ότι χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή, καθώς συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το 12χρονο λειτουργικό.

“Υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν από την απόφαση της Microsoft να διακόψει τις δωρεάν αναβαθμίσεις και την υποστήριξη των Windows XP“, δήλωσε ο Alexander Saca, διευθύνων σύμβουλος της SACA Technologies.

“Μια επιχείρηση που επιλέγει να μην αναβαθμίσει σε ένα νεότερο λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 7 ή τα Windows 8, είναι ευάλωτη σε επιθέσεις και αναμένεται να αντιμετωπίσει πολλαπλές συνέπειες όσον αφορά την ασφάλεια”.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft προειδοποιεί ότι η προσκόλληση στην πλατφόρμα μετά την λήξη της υποστήριξης είναι ιδιαίτερη επικίνδυνη, καθώς οι χάκερς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κάθε unpatched ευπάθεια που εντοπίζουν στο λειτουργικό σύστημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS