ΑρχικήinvestigationsΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Άμεση η ανταπόκριση της εταιρείας Hosting WebHosting4U - Η εταιρεία...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Άμεση η ανταπόκριση της εταιρείας Hosting WebHosting4U – Η εταιρεία έλαβε όλα τα σχετικά μέτρα.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της εταιρείας Hosting WebHosting4U,  http://www.webhosting4u.gr/  στην επικοινωνία του SecNews. Εντός ελαχίστων λεπτών (εξαιρετική ταχύτητα οφείλουμε να ομολογήσουμε), επικοινώνησε στέλεχος της Ελληνικής εταιρείας hosting που εμπλέκεται στο περιστατικό, εν αγνοία της φυσικά.

Όπως ενημερωθήκαμε από την πλέον επίσημη πηγή, το malware τοποθετήθηκε εν αγνοία της εταιρείας σε server που είχε νοικιαστεί από πελάτη της εταιρείας. Η εταιρεία δεν έπεσε θύμα κακόβουλης εισβολής, αλλά ο ίδιος ο πελάτης νοίκιασε με νόμιμη μέθοδο τον dedicated server, και προφανώς τον χρησιμοποίησε για τον διαμοιρασμό του malware.

Η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (συλλογή Logfiles, στοιχεία πελάτη κλπ) τα οποία και είναι στην διάθεση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επιπλέον προέβει σε απενεργοποίηση του server που διέδιδε το malware εδώ και περίπου 2 ώρες ώστε να αποτρέψει περαιτέρω την διασπορά του ιού.

Το SecNews οφείλει να τονίσει την υποδειγματική και άμεση ανταπόκριση της εταιρείας στο περιστατικό, πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα και παράδειγμα ως προς τον τρόπο διαχείρισης ανάλογων περιστατικών απο εταιρείες και οργανισμούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS