ΑρχικήsecurityΤι γνωρίζει η Google για σένα;

Τι γνωρίζει η Google για σένα;

Ανησυχείτε για τα προσωπικά σας στοιχεία όπου η Google κάνει κοινή χρήση στο διαδίκτυο ; Μια νέα σελίδα σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε καλύτερα τις πληροφορίες αυτές.

 ‘Έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων από όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες των υπηρεσιών της. Για να αποκαταστήσει μάλλον το όνομά της  μόλις διέθεσε ένα νέο εργαλείο που ονομάζει “Σχετικά με εμένα” ή “About Me.”

Η νέα σελίδα ” About Me” της  εμφανίζει τα κοινωνικά δίκτυα που είσαι εγγεγραμμένος ,προσωπικά στοιχεία όπως τα γενέθλιά σας και ένα σύνδεσμο για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του απορρήτου σας στο Google. Μπορείτε να μεταβείτε άμεσα σε κάθε τμήμα και να διαγράψετε ή να αλλάξετε τις πληροφορίες όπου οι άλλοι βλέπουν για σένα.

google-know-about-me-title

Η Google αναφέρει ότι οι όποιες αλλαγές θα εμφανίζονται σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρείας που χρησιμοποιείτε όπως Drive, φωτογραφίες ,  και άλλες, καθώς η σελίδα του ” About Me” λειτουργεί σαν ένα κομβικό σημείο για τη δημόσια εμφάνιση των πληροφοριών σας.

Ένα από τα πιο χρήσιμα μέρη της σελίδας είναι  το Privacy Checkup , αφού κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην καρτέλα αυτή, μπορείς να κάνεις προεπισκόπηση της σελίδας  και να δεις πως φαίνεται στους άλλους. Άλλη μία από τις δυνατότητες είναι να επιλέξεις εσύ ποιος θα έχει πρόσβαση στο κανάλι σου στο youtube. Μπαίνοντας στη σελιδα “About Me” μπορείς να διαχωρίσεις τις φωτογραφίες σου σε κατηγορίες σύμφωνα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα που απεικονίζονται σε αυτές. Με μία απλή ρύθμιση ανιχνεύει την τοποθεσία όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία καθώς επίσης και τα πρόσωπα που απεικονίζονται.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι χρησιμοποιώντας τον  browser μπορείς να βλέπεις τις πληροφορίες που συλλέγει η Google για σένα από τις καρτέλες που επισκέπτεσαι. Τέλος έχεις τη δυνατότητα να μανατζάρεις τις  διαφημίσεις. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να λαμβάνεις ενημερώσεις σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα σου ή ένα δεν θέλεις μπορείς να το απενεργοποιήσεις.

Οι ρυθμίσεις στο ” About Me” μπορεί να απαιτούν λίγο χρόνο και κόπο αλλά η προσπάθεια μετράει γιατί μετά θα είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι γίνεται με τις προσωπικές σου πληροφορίες στο διαδίκτυο!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS