ΑρχικήsecurityΗ Vodafone Australia χάκαρε το τηλέφωνο δημοσιογράφου

Η Vodafone Australia χάκαρε το τηλέφωνο δημοσιογράφου

Η Vodafone Australia χάκαρε το τηλέφωνο δημοσιογράφου της Fairfax
Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Vodafone αρνείται την «ανάρμοστη συμπεριφορά» αφότου υπάλληλός της προσπέλασε αρχεία που βρίσκονταν στο τηλέφωνο της δημοσιογράφου Natalie O’Brien με σκοπό να ανακαλύψει τις πηγές της.

Η Vodafone Australia χάκαρε το τηλέφωνο δημοσιογράφου

Η Vodafone Australia έχει παραδεχθεί ότι παραβίασε τα αρχεία του τηλεφώνου ενός δημοσιογράφου για κατασκοπευτικό σκοπό. Η εταιρεία προσπαθούσε να ανακαλύψει τις πηγές των ιστοριών της δημοσιογράφου, αλλά η Vodafone αρνείται οποιαδήποτε «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Η δημοσιογράφος, Natalie O’Brien και το 2011 δημοσίευσε μια σειρά από ιστορίες που σχετίζονται με σοβαρά θέματα ασφάλειας στο σύστημα δεδομένων Siebel που χρησιμοποιείται από την Vodafone.

Η O’Brien ανέφερε ότι το data system Siebel της Vodafone ήταν διαθέσιμο online και εύκολα προσβάσιμο μέσω generic passwords που διαμοιράζονταν από την εταιρεία και δημοσίως.

Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι το σύστημα της Vodafone ήταν ευάλωτο σε cyber attacks, εκθέτοντας τα δεδομένα των πελατών, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων οικίας τους, τις άδειες οδήγησης και τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών τους σε «ποινικούς κύκλους κακόβουλων χρηστών».

Σε απάντηση, μετά τη δημοσίευση της ιστορίας, ένας υπάλληλος της Vodafone απέκτησε πρόσβαση στο τηλέφωνό της (η O’Brien ήταν πελάτης της Vodafone), στα αρχεία κλήσεων και στα μηνύματά της, προκειμένου να ανακαλύψει τις πηγές και τους πληροφοριοδότες.

Η δημοσιογράφος αναστατώθηκε από την ιστορία αυτή, τις ενδεχόμενες αδυναμίες στο σύστημα της Vodafone και το hack, έπρεπε να αναφερθούν στις αντίστοιχες αρχές, [Ιnformation and Privacy Commissioner and the Australian Communications and Media Authority].

Σύμφωνα με εσωτερικά e-mail της Vodafone, όπως αναφέρθηκε στο the Australian, , ο κολοσσός των επικοινωνιών ήταν ενήμερος για τις σοβαρές παραβιάσεις της ασφάλειας και για τις συνέπειες του hacking των επικοινωνιών της δημοσιογράφου και των δεδομένων της.

Η Vodafone Australia αρνείται οποιουσδήποτε ισχυρισμούς ανάρμοστης συμπεριφοράς και επιβεβαιώνει ότι παρείχε όλη την απαραίτητη υποστήριξη στην έρευνα των αρχών [Privacy Commissioner].

Να σημειωθεί δε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Vodafone αναφέρεται σε θέμα σχετικά με την προστασία των δεδομένων με αρνητική όμως χροιά.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS