ΑρχικήinetΔωρεάν μικροϋπολογιστή προσφέρει το BBC στους Άγγλους μαθητές

Δωρεάν μικροϋπολογιστή προσφέρει το BBC στους Άγγλους μαθητές

Μicro Bit - BBC
Μicro Bit: Δωρεάν μικροϋπολογιστή προσφέρει το BBC στους Άγγλους μαθητές

 

Στόχος του είναι να γνωρίσουν τα παιδιά πως κατασκευάζεται και λειτουργεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το Micro Bit, όπως ονομάζεται ο νέος μικροϋπολογιστής που παρουσίασε και επίσημα το BBC, θα διανέμεται δωρεάν στους μαθητές του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Οκτώβριο, με στόχο την βασική εκπαίδευση των παιδιών πάνω στην κατασκευή και τον προγραμματισμό των υπολογιστών. Ταυτόχρονα κι άλλοι μαθητές ανά τον κόσμο θα μπορούν να τον αποκτήσουν καθώς θα πωλείται σε πολλές ακόμα χώρες.

Τα βασικά εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται είναι 5 υποδοχές εισόδου και εξόδου που θα του επιτρέπουν να συνδέεται με εξωτερικές συσκευές, 2 κουμπιά επαναπρογραμματισμού, 25 κόκκινα LEDs, σύστημα Bluetooth για σύνδεση με άλλες συσκευές όπως κάμερες,tablets, smartphones κ.α καθώς επίσης και ενσωματωμένη πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο και μαγνητόμετρο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο BBC Micro Bit, δεν ανταγωνίζεται άλλους μικροϋπολογιστές όπως οι Arduino και Raspberry Pi, αλλά αντίθετα θα αποτελεί μια συμπληρωματική συσκευή που θα μπορεί να συνδέεται σε αυτούς. Επιπλέον θα είναι σε θέση να συνδέεται με οποιαδήποτε συσκευή επιτρέπει την εφαρμογή Internet of things, σύμφωνα με το techgear.

H προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται επίσης από τη Microsoft, τη Samsung, την ARM και την Freescale.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS