ΑρχικήsecurityΤο Independent blogs «σερβίρει κακόβουλο λογισμικό» στους αναγνώστες

Το Independent blogs «σερβίρει κακόβουλο λογισμικό» στους αναγνώστες

independent (1)

Η πλατφόρμα Blogging της εφημερίδας Independent έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό που επηρεάζει τους υπολογιστές των αναγνωστών, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας.

Ερευνητές από το Trend Micro βρήκαν ότι τα blogs στην ιστοσελίδα είχαν τροποποιηθεί για να εγκατασταθεί ένα κακόβουλο λογισμικό γνωστό ως Cryptesla στις συσκευές αναγνωστών.

Το κακόβουλο λογισμικό κρατά τα αρχεία στη μηχανή του οικοδεσπότη για λύτρα και απαιτεί πληρωμή για την αποκατάστασή τους.

Η Independent δεν έχει ακόμη σχολιάσει.

Σύμφωνα με την Trend Micro, το ransomware ήταν παρόν στην ιστοσελίδα Independent blogs τουλάχιστον από τις 21 Νοεμβρίου.

«Το γνωστοποιήσαμε στους υπευθύνους την Τρίτη – αλλά ακόμα και σήμερα, εξακολουθεί να συμβαίνει”, δήλωσε ο Raimund Genes, επικεφαλής τεχνικός, υπεύθυνος στο Trend Micro.

“Τώρα πρέπει δημόσια να προειδοποιήσουμε τους ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας όπως το δικό μας.”

Το κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλεύεται ένα κενό ασφαλείας στο Adobe Flash Player για να εγκατασταθεί στον υπολογιστή ενός θύματος.

Μετά τη λήψη, πραγματοποιεί κρυπτογράφηση εγγράφων, καθιστώντας τα άχρηστα χωρίς το κλειδί για την αποκρυπτογράφησή τους, για την οποία απαιτεί λύτρα.

Η ευπάθεια στο Flash έκτοτε έχει επιδιορθωθεί, αλλά οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί μια πιο παλιά έκδοση του προγράμματος περιήγησης στο web plug-in θα μπορούσε ακόμα να είναι σε κίνδυνο.

“Για ένα διάστημα, την Τρίτη, το κακόβουλο λογισμικό δεν ενεργούσε. Αλλά αυτό δεν οφειλόταν στην επίλυσή του από την Independent, αλλά στο ότι οι επιτιθέμενοι ενημέρωναν το κακόβουλο λογισμικό με μια νέα έκδοση,” είπε ο κ Genes.

“Η συμβουλή μου είναι να αναβαθμίσετε το Flash Player σας. Να το κάνετε πάντα αμέσως όταν μια ενημερωμένη έκδοση είναι διαθέσιμη, επειδή ο Flash παραμένει ένας από τους κύριους τρόπους που οι επιτιθέμενοι υπονομεύουν το σύστημά σας.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS