ΑρχικήsecurityΠώς να προφυλαχθείτε από τους ψηφιακούς μελλοντικούς κινδύνους

Πώς να προφυλαχθείτε από τους ψηφιακούς μελλοντικούς κινδύνους

Καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο συνεχώς αυξάνεται στις επιχειρήσεις, επομένως πρέπει τα άτομα να είναι καλά ενημερωμένα, προκειμένου να προστατεύσουν τον εαυτό τους από μελλοντικούς κινδύνους.

Πώς να προφυλαχθείτε από τους ψηφιακούς μελλοντικούς κινδύνους

Οι εταιρείες πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του προσωπικού, εφαρμόζοντας πολυεπίπεδη Endpoint προστασία με επιπλέον προληπτικά στρώματα. Αν και είναι εταιρείες εξακολουθούν να μην επιδιορθώνουν τις τρωτές ευπάθειες συχνά, προκειμένου να βελτιώνουν τη χρησιμότητα. Εάν οι εταιρείες αποφασίσουν να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία, θα βιώνουν μερικές αλλαγές, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα προστατευμένες. Επιπλέον, οι εταιρείες αδυνατούν να παρατηρήσουν τη σημασία του να ασφαλίσουν οτιδήποτε είναι κινητό. Οι επικοινωνίες πρέπει πάντα να κρυπτογραφούνται και η προστασία πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στο μέτρο του δυνατού.

«Χρειάζεται προσοχή όταν στέλνετε πληροφορίες μέσω του Διαδικτύου. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει να συνδέεστε με κανάλια επικοινωνίας που είναι γνωστό ότι είναι μη ασφαλή, όπως ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, επειδή οι πληροφορίες μπορεί να υποκλαπούν. Είναι, επίσης, σημαντικό οι καταναλωτές να είναι προσεκτικοί όταν επιλέγουν online εργαλεία για την προσωπική τους επικοινωνία και να χρησιμοποιούν μια συσκευή για να προστατεύονται αποτελεσματικά στο Διαδίκτυο», σχολιάζει η Elena Kharchenko, Επικεφαλής Διαχείρισης καταναλωτικών προϊόντων του Kaspersky Lab.

Οι εταιρείες που είναι σε θέση να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από κυβερνοεπιθέσεις είναι αυτοί που αναπτύσσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την ασφάλεια, από την πρόβλεψη των πιθανών κινδύνων μέχρι την πρόληψη των συνεχών απειλών. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και οι IT συχνά απαιτούν διαφορετικά skillsets και η πολυπλοκότητα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου είναι συχνά μια γενική έννοια για να χειριστεί το IT προσωπικό. Το να επενδύσει κανείς σε μια ειδική ομάδα για την ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια στο σημερινό κόσμο- με τους κινδύνους να καραδοκούν- , είναι μια αναγκαιότητα, ακόμη και η ασφάλεια επιτυγχάνεται και με μια μικρότερη ομάδα.

Ακόμη και τα άτομα πρέπει να επενδύσουν σε ισχυρές λύσεις ασφάλειας για όλες τις συσκευές, ειδικά για τα κινητά δεδομένου ότι περιέχουν πολλά δεδομένα και δεν προστατεύονται πάντα με τον καλύτερο τρόπο. Το να πειραματίζονται με πρόσθετα χαρακτηριστικά για λύσεις ασφαλείας μπορούν να κάνουν ολόκληρη την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή πιο αξιόπιστη. Μπορούν να μάθουν και να χρησιμοποιούν whitelists, κρυπτογράφηση και αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS