ΑρχικήsecurityWindows 10:Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν παρελθόν!

Windows 10:Οι κωδικοί πρόσβασης αποτελούν παρελθόν!

Η Microsoft έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στα  Windows 10 και η εταιρεία δεν παύει να μας το θυμίζει σε κάθε ευκαιρία,όπως στην παρουσίαση της Satya Nadella που δείχνει πως είναι το πιο ασφαλές λειτουργικό που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Windows 10

Μιλώντας για τις βελτιώσεις της Microsoft  στα Windows 10, η Nadella ισχυρίζεται πως είναι το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα που έχει υπάρξει ώς σήμερα.Εξηγεί πως έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις στο θέμα αυτό τόσο για τους ιδιώτες  όσο και για  τις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, «Στα Windows 10 έχουμε συνδυάσει υψηλής τεχνολογίας ασφάλεια – στην πραγματικότητα, η εικονική υποδομή σε συνδυασμό με σύγχρονα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι αυτό που τα καθιστά το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα- »εξηγεί η Nadella .

Οι αλλαγές που πραγματοποίησε η Microsoft σε επίπεδο ασφαλείας έχουν ως στόχο ειδικότερα τους πελάτες που χρησιμοποιούν τα Windows 10 Enterprice, Home, και Pro οι χρήστες ωστόσο θα ωφεληθούν από το νέο εργαλείο «Windows Hello» που κάνει πλέον τους κωδικούς να φαντάζουν παρελθόν.

Το Windows Hello,απαιτεί νέες συσκευές, όπως ειδικές κάμερες που θα επιτρέπουν τη γρήγορη ταυτοποίηση  του προσώπου του χρήστη, με τη Microsoft να ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο θα καταργήσει τελείως τους κωδικούς πρόσβασης. Η  Nadella σε συνέντευξη της είπε πως στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς κωδικούς πρόσβασης, ένας από τους λόγους είναι ότι έτσι δεν θα έχουν πρόσβαση hackers .

Από την άλλη πλευρά, είναι δυσκολότερο σχεδόν αδύνατο να εισέλθει κάποιος άλλος στη συσκευή αντί του χρήστη, αφού η ταυτοποίηση είναι προσαρμοσμένη για κάθε άτομο ξεχωριστά. Υπάρχουν επιλογές για το πρόσωπο, το δακτυλικό αποτύπωμα ή την ίριδα του ματιού, αν ο υπολογιστής σας διαθέτει μονάδα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή κάμερα που να υποστηρίζει τη δυνατότητα. Ακόμα και  αν έχετε ένα δίδυμο αδερφό /αδερφή, είναι αδύνατο να έχει πρόσβαση στα δεδομένα  σας. (demos έχουν δείξει ότι τα Windows  Hello  έχουν προβλέψει και για την περίπτωση αυτή)

Προφανώς, τα Windows 10 είναι πράγματι το πιο ασφαλές λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα, και με δεδομένο ότι οι περισσότερες επιθέσεις έχουν συνήθως στόχο τα Windows, αυτό μάλλον θα είναι η απάντηση τους!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS