ΑρχικήinetΤο Android Marshmallow παρέχει υποστήριξη αισθητήρα υψηλής πιστότητας

Το Android Marshmallow παρέχει υποστήριξη αισθητήρα υψηλής πιστότητας

Android-Marshmallow

Νέο εργαλείο για την ανάπτυξη της Google βοηθά στη μείωση του κοινού προβλήματος του κατακερματισμού Android .

Η Google παρέχει στους προγραμματιστές νέα εργαλεία για την καλύτερη αντιμετώπιση των χαλασμένων αισθητήρων, οι οποίοι εδώ και καιρό είναι ένα ευαίσθητο σημείο του κατακερματισμού του Android.

Σύμφωνα με το Έγγραφο Ορισμού Συμβατότητας του Android 6.0, οι συσκευές των οποίων οι αισθητήρες είναι ακριβής μέσα σε πολύ αυστηρές ανοχές μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα νέο σήμα: το android.hardware.sensor.hifi_sensors. Συσκευές των οποίων το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο, η πυξίδα, τα βαρόμετρα, οι ανιχνευτές κ.λπ. παραδίδουν δεδομένα με υψηλή ακρίβεια και ευρεία γκάμα πρέπει να κάνουν αυτή τη ρύθμιση. Αυτό είναι ένα όφελος για τους προγραμματιστές, οι οποίοι μπορούν να ψάξουν για μια ενιαία τιμή και να ξέρουν ότι μπορούν να στηριχθούν ότι τα στοιχεία του αισθητήρα είναι ακριβή.

Επί του παρόντος, οι προγραμματιστές μπορούν να εξετάσουν διάφορα σήματα για να καθορίσουν εάν μια συσκευή είναι ένας συγκεκριμένος αισθητήρας ή όχι, αλλά δεν έχουν καμία δυνατότητα να γνωρίζουν αν θα παρέχει ακριβή δεδομένα.

Το έγγραφο συμβατότητας καθορίζει επίσης απαιτήσεις ισχύος, ώστε οι κατασκευαστές hardware να μπορούν να χτίσουν αισθητήρες που θα λειτουργήσουν όπως σκοπεύει η Google. Οι συσκευές δεν χρειάζεται να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις, είναι εντελώς προαιρετικό, αλλά η ύπαρξη ενός τυποποιημένου τρόπου που θα λέει στους προγραμματιστές ότι μπορούν να βασίζονται σε δεδομένα από αισθητήρες που είναι ακριβή και γρήγορα θα είναι μια μεγάλη βοήθεια στη μείωση ενός από τα εξέχοντα προβληματικά σημεία στον κατακερματισμό του Android.

Γιατί αυτό έχει σημασία: Ένας από τους λόγους που ορισμένες εφαρμογές εμφανίζονται για πρώτη φορά ή μόνο στο iOS είναι επειδή τα iPhones παραδίδουν πολύ συνεπή δεδομένα αισθητήρα από το ένα μοντέλο στο άλλο. Τα Android τηλέφωνα, με το να είναι τόσο διαφορετικά, δίνουν συχνά εξωφρενικά διαφορετικά αποτελέσματα. Επιπλέον, οι προγραμματιστές δεν μπορούν να βασιστούν στα αποτελέσματα που παραδίδονται εγκαίρως με τρόπο low- latency. Η Google κάνει ευκολότερο, αν και προαιρετικό, για τους προγραμματιστές να καταλάβουν αν μια συσκευή παρέχει υψηλής ποιότητας, αξιόπιστα, γρήγορα δεδομένα από αισθητήρες. Με τον καιρό, μπορείτε να αρχίσετε να βλέπετε τις εφαρμογές που είναι ιδιαίτερα εξαρτώμενες από τον αισθητήρα (όπως το να τρέχει trackers ή παιχνίδια που βασίζονται στην κίνηση) να ρίχνουν μια προειδοποίηση σχετικά με συσκευές που δεν έχουν ορίσει το android.hardware.sensor.hifi_sensors.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS