ΑρχικήinetΔΕΘ|Εγκαινιάστηκε τo Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας

ΔΕΘ|Εγκαινιάστηκε τo Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας

Ελληνική Αστυνομία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, εγκαινίασε τα Πληροφοριακά Κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης πραγματοποίησε σήμερα (05-09-2015), στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος και στη συνέχεια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Πανοσιολογιότατος κ.κ. Στέφανος ως Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνιος Μανιτάκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για Μακεδονία Θράκη, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Νικόλαος Φράγκος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννης Μπουτάρης.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου, κ. Βασίλειος Κορκίδης, ο Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Δέλτα Θεσσαλονίκης, κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος, η Εκπρόσωπος Τύπου του Σύριζα, κ. Όλγα Γεροβασίλη, οι εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Σταυρούλα Ξουλίδου και κ. Κωνσταντίνος Ζουράρις, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου το «’Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, η Προϊσταμένη Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος, παρέστη ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγος Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Επιπλέον, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

Ελληνική Αστυνομία

 

 

Πληροφοριακό Κέντρο Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, ανέφερε:

« Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον σύντομο απολογισμό, στον οποίο προέβη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και τον σχεδιασμό κάποιων γενικών Αρχών, οι οποίες διέπουν την δράση του Σώματος αυτού.

Η προσωπική μου ευαρέσκεια και μέσω εμού της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης και -στο μέτρο που μπορώ να το πω αυτό- επομένως και της Πολιτείας, είναι υψηλή. Το Πυροσβεστικό Σώμα επιτελεί την αποστολή του κατά τρόπο, ο οποίος προξενεί αισθήματα δημοκρατικής ικανοποίησης.

Ξέρετε, κυρίες και κύριοι, ότι το έργο το οποίο επιτελείτε και για το οποίο σας αξίζουν συγχαρητήρια, είναι πολύ σημαντικό. Το Σύνταγμα, το άρθρο 24, διαγράφει την αποστολή σας, η οποία είναι η διαφύλαξη του φυσικού, αλλά και του πολιτιστικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Το φυσικό αυτό περιβάλλον της χώρας μας, είναι άρρηκτα δεμένο με την ταυτότητα του Ελληνισμού. Δεν μπορεί να υπάρξει Ελληνισμός στη διάρκεια του χρόνου, παρά μόνο σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη. Αυτή τη γωνιά του πλανήτη που είναι η μοίρα μας, από τον Θεό και από την Ιστορία, έχουμε υψηλό χρέος, βαθύτατο χρέος, να τη διαφυλάξουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Οι φωτιές στα δάση και στις γεωργικές εκτάσεις είναι συχνές, για διάφορους λόγους, πολλοί από τους οποίους προξενούν αισθήματα ανησυχίας. Αντιλαμβάνομαι ότι στην αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι να προνοήσει, να προετοιμάσει, να προλάβει και βεβαίως να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους, που είναι απειλητικοί για το φυσικό, αλλά και το πολιτιστικό περιβάλλον.

Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών εξαρτάται πολλές φορές από την δράση των Σωμάτων Ασφαλείας. Η γενική εικόνα, την οποία έχω στο σύντομο διάστημα της Υπηρεσίας μου, είναι ικανοποιητική. Βεβαίως πολλά χρειάζεται να γίνουν και προς το στάδιο της προετοιμασίας και της υλικοτεχνικής υποδομής και των μέσων.

Ευχόμαστε φέτος, τα πράγματα να είναι όπως είναι αυτή την στιγμή όσον αφορά στους κινδύνους, όπως ανέφερε ο Αρχηγός. Να σκεφτόμαστε ίδια, Αρχηγέ μου, και την επόμενη χρονιά. Τα μέσα, επίγεια και ιπτάμενα, το ανθρώπινο δυναμικό, άλλου τύπου εξοπλισμοί και φυσικά η προνοητικότητα έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση κάθε μορφής φυσικών κινδύνων και καταστροφών.

Ελληνική Αστυνομία

Οι ευφυείς δράσεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν το Σώμα και ταυτόχρονα τη σοβαρότητα, νομίζω ότι ικανοποιούν τον ελληνικό λαό, πράγμα που αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που σας δείχνει, η οποία συνεπάγεται και μεγάλη ευθύνη. Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε να επιτελείτε την αποστολή σας με το ίδιο σθένος, το ίδιο ήθος, την ίδια, αν θέλετε, αποφασιστικότητα και ευαισθησία, τόσο ως προς τη φύση, όσο και ως προς τη λογική μας συγκρότηση.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα το πράξετε, γι’ αυτό και με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα σε αυτήν την ευγενική πρόσκληση να συμμετάσχω στα εγκαίνια. Με τιμά γιατί είναι πρώτη φορά στη ζωή μου, ελπίζω να είναι και η τελευταία, και σας εύχομαι κάθε καλό, καλή επιτυχία, και με τον ίδιο τρόπο και ίσως με λίγο ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, απ’ ότι θα μπορούσε να υπάρχει, να συνεχίσετε να επιτελείτε την αποστολή σας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, κατά την ομιλία του, ανέφερε:

« Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς θεσμούς, που εδώ και πολλές δεκαετίες προβάλλει τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας, ανοίγοντας δρόμους για τη διαβαλκανική και ευρωπαϊκή συνεργασία.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει και να προωθεί αυτές τις συνεργασίες, μέσα από τα αναπτυξιακά της προγράμματα.

Το Πυροσβεστικό Σώμα συμμετέχει στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβάλλει την επιχειρησιακή και κοινωνική του δράση, ενδυναμώνοντας σε όλους τους φορείς το αίσθημα ασφάλειας, στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξη οποιασδήποτε παραγωγικής δραστηριότητας.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, ως επιχειρησιακός βραχίονας της Πολιτικής Προστασίας, προσπαθεί ακατάπαυστα να βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών του προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και την κατάρτιση του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού, προκείμενου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις και προκλήσεις.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτελούν τα καθήκοντα τους με προθυμία, ζήλο και αυταπάρνηση και φέρουν σε πέρας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το δυσχερέστατο έργο τους, εκθέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω, στο μέρος της αποστολής μας, που ευαισθητοποιεί περισσότερο τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες και είναι η προστασία του περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο το πυροσβεστικό προσωπικό έρχεται αντιμέτωπο με πολύ δύσκολες συνθήκες στα πεδία των δασικών πυρκαγιών. Φέτος προσπαθήσαμε -και εκτιμώ ότι μέχρι στιγμής επιτύχαμε- να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κατάσβεση όσων πυρκαγιών κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας, από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, και της συνεχιζόμενης προσπάθειας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε αυτή την προσπάθεια, πολύτιμη στάθηκε η συνεργασία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ., την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς. Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζει επίσης, η συνεισφορά των εθελοντών. Αν και η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, στηρίζουμε όσο μπορούμε τους εθελοντές πυροσβέστες, με την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και την συνεχή εκπαίδευσή τους. Τους θέλουμε δίπλα μας πολύτιμους συνεργάτες.

Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παρά την αναγνώριση και αποδοχή του έργου του Σώματος από όλους, εμείς δεν εφησυχάζουμε. Θέτουμε νέους στόχους προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική προστασία της χώρας μας ».

Ελληνική Αστυνομία

 

Πληροφοριακό Κέντρο Ελληνικής Αστυνομίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, εγκαινιάζοντας το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Μετέχουμε με αίσθημα χαράς και τιμής στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 80η Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αφ’ εαυτού, αυτό το γεγονός είναι πολύ σημαντικό.

Όχι μόνο για το συμβολικό επετειακό χαρακτήρα, αλλά διότι η Θεσσαλονίκη έχει αναδειχθεί στο παρελθόν, είναι τώρα και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να είναι ένα κέντρο σύνδεσης στην οικονομική σφαίρα στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, αλλά και σε ένα τόπο, όπου θα παρέχεται η ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των λαών.

Απώτερος σκοπός είναι η γαλήνη, η ηρεμία και η οικονομική ευημερία. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί δίχως καλή οργάνωση. Κυρίες και κύριοι, θέλω να σας πω ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που ασκώ τα καθήκοντα Υπηρεσιακού και μόνο Υπουργού, υπό την καθοδήγηση του Υπουργού μου, του κ. Μανιτάκη, διαπίστωσα ότι η Αστυνομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Είναι ικανοποιητικά εξοπλισμένη, έχει το φρόνημα, έχει το ήθος, έχει τον επαγγελματισμό που ο Ελληνικός λαός αναμένει από αυτή και το Σύνταγμα επιβάλλει. Διότι η αποστολή της Αστυνομίας, όπως και των υπόλοιπων Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, έχουν ύψιστο καθήκον να διασφαλίσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στο λαό μας να δρα απρόσκοπτα, επιδιώκοντας το ευ ζην και όχι απλώς το ζην.

Η εικόνα που έχω αποκομίσει είναι καλή. Ελπίζω και εύχομαι στο Σώμα, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση και του Αρχηγού της Αστυνομίας και των λοιπών στελεχών -γιατί δεν αρκεί μόνο η Ηγεσία, χρειάζονται τα στελέχη- να επιτελέσει το καθήκον της και τις επόμενες μέρες.

Μπροστά μας είναι οι εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν ομαλά, με ουδετερότητα από τα μέλη του Σώματος, την οποία είμαι βέβαιος ότι θα επιδείξουν, ανεξαρτήτως των πολιτικών επιλογών του καθενός, και θα επιτρέψουμε στο λαό μας να εκφραστεί απρόσκοπτα, ομαλά, ειρηνικά και δημοκρατικά.

Έχει πει πολλές φορές ο Αναπληρωτής Υπουργός, τον οποίο είχα την τιμή να διαδεχτώ, ο κ. Γιάννης Πανούσης, ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι πυλώνας του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Αστυνομία είναι συμφιλιωμένη με τον πολίτη και χαίρομαι ιδιαίτερα να το τονίσω αυτό, πλέον με αφορμή και αυτό το περίπτερο: «Feel safe», Cyber Crime Division.

Κάτι πολύ σημαντικό. Δείχνει έναν τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας για την καταπολέμηση αυτής της σύγχρονης μορφής εγκληματικότητας, της διαδικτυακής, η οποία σε μεγάλο βαθμό –γιατί δεν είναι μόνο το οικονομικό έγκλημα– διεισδύει και στην ευάλωτη παιδική ηλικία.

Συγχαίρω κ. Αρχηγέ και δι’ υμών τις Υπηρεσίες των οποίων προΐσταστε, για το γεγονός ότι έχετε αναδείξει την ηλεκτρονική διάσταση στην ανίχνευση του εγκλήματος. Όπως ξέρετε, η κοινωνία των ανθρώπων δεν είναι κοινωνία του Θεού, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι και κοινωνία διαβόλου. Η «civitas humana» μπορεί να βελτιωθεί, μπορεί να γίνει καλύτερη. Αυτή είναι η ελπίδα.

Με αυτά τα λόγια θα ήθελα να συγχαρώ το Σώμα, να ευχηθώ υπομονή, εγκαρτέρηση, σθένος, δημοκρατικό φρόνημα και ηρεμία. Ο λαός μας έχει τραβήξει μεγάλη διαδρομή, έχει μέλλον μπροστά του. Από εμάς χρειάζεται να επιτρέψουμε στο λαό μας να επιτύχει εκείνο, το οποίο μπορεί να επιτύχει.

Ευχαριστώ πολύ για το έργο, το οποίο έχετε διαπράξει έως τώρα, συγχαίρω από καρδιάς για τα επιτεύγματα και εύχομαι και ελπίζω, να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ».

Ελληνική Αστυνομία

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, κατά την ομιλία του, τόνισε:

«Για άλλη μια φορά, η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει και παρουσιάζει το έργο που επιτελέστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που πέρασε, σε αυτό το κορυφαίο γεγονός εμπορικής, οικονομικής και πολιτιστικής αξίας, τη 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έτσι λοιπόν και φέτος θα λειτουργήσει πληροφοριακό κέντρο (περίπτερο) στο οποίο θα παρουσιάζεται:

  • Η πλατφόρμα καινοτόμων δράσεων Feelsafe της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία και αστυνομικών της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με κεντρική θεματολογία το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω ασφαλούς χρήσεως πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Στόχος αυτής της καινοτόμου δράσης είναι η από κοινού συστηματική και επιστημονική μελέτη των θεμάτων και προβλημάτων που προκύπτουν για το εμπόριο και τους καταναλωτές, από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς και η ενδελεχής ενημέρωση εμπόρων και καταναλωτών από διαδικτυακούς κινδύνους.

Εκτός από την καινοτόμο αυτή δράση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις και το έργο:

  • της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία αποσκοπεί στην έρευνα, την πρόληψη και την καταστολή εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της εθνικής οικονομίας,
  • το πρόγραμμα Εθνικής Στρατηγικής για τα Ναρκωτικά, που στοχεύει στην αποτελεσματική καταπολέμηση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και της διασυνοριακής τους δράσης και στην αναχαίτιση της εγκληματικότητας που απορρέει από την διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, και
  • φυσικά τα θέματα τροχαίας και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών στους ελληνικούς δρόμους.

Από το σύνολο του έργου που παράχθηκε το έτος που μας πέρασε, δόθηκε ιδιαίτερη προτεραιότητα στην ανάπτυξη δράσεων, που είχαν σαν σκοπό την θεμελίωση της σχέσης με τον πολίτη και στην παγίωση του συναισθήματος στις συνειδήσεις όλων. Δηλαδή πως ο αστυνομικός δεν είναι κάτι άλλο, παρά αρωγός και προστάτης, των αξιών που εκπορεύονται από την ίδια την κοινωνία.

Έτσι λοιπόν, έγιναν ενέργειες που στηρίχτηκαν πέραν των άλλων, στις εξής δράσεις:

1) Στον «Αστυνομικό της Γειτονιάς», θεσμός , ο οποίος είχε λειτουργήσει και παλιότερα και αποτελούσε την αμεσότερη οδό επικοινωνίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των πολιτών. Με λίγα λόγια μέσα από αυτή τη δράση, ο Αστυνομικός, αποκτά όνομα και επώνυμο εντός της κοινότητας που υπηρετεί και κατανοεί σε πρώτο βαθμό τα ιδιαίτερα θέματα αστυνομικής φύσεως (και όχι μόνο), αφού η καθημερινή επικοινωνία και οι στενές σχέσεις που αναπτύσσει με τους πολίτες, του δίνει τη δυνατότητα της ακριβούς, άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης.

2) Στις «Κινητές Αστυνομικές Μονάδες». Ο θεσμός αυτός αποτελεί ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης των κατά τόπους προβλημάτων, και εφαρμόζεται με επιτυχία στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες. Με αυτές τις Μονάδες προσπαθούμε να επιτύχουμε, τη ταχύτατη διεκπεραίωση και καταγραφή ζητημάτων που καθημερινά απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα εκείνες που η γεωγραφική τους θέση, καθιστά δυσχερή την μετακίνηση των πολιτών προς την πλησιέστερη Αστυνομική Υπηρεσία.

3) Στην «Ώρα του Πολίτη και των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων». Εδώ επαναλειτούργησε το πρόγραμμα που ενισχύει ακόμα πιο πολύ τη σχέση Αστυνομίας και κοινωνικών φορέων, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, σε ό,τι αφορά ζητήματα αστυνόμευσης.

4) Και τέλος η γνωστή σε όλους μας ηλεκτρονική πλατφόρμα CYBERKID.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνω και να συγχαρώ την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το έργο της, που πραγματικά άγγιξε όλη την κοινωνία μας, γεγονός που αποδεικνύεται με τη βράβευση της στο Mobility Forum & Apps Awards 2015, με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία του.

Πέραν αυτών των δράσεων, οφείλω να αναφερθώ και στις χρόνιες δράσεις που συνεχίσαμε ακατάπαυστα και δεν τις λησμονήσαμε, αλλά αντιθέτως, παρόλα τα δημοσιονομικά μας προβλήματα, εντείναμε καθημερινά τις προσπάθειές μας για την καλύτερη και συνολική αντιμετώπισή τους όπως:

  • τον έλεγχο του φαινομένου της παράνομης εισόδου αλλοδαπών μεταναστών. 
  • Τη στήριξη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό των μάχιμων μονάδων μας, όπως π.χ. της δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙΑΣ –ΔΕΛΤΑ- ΄Ζ΄. 
  • Την ενίσχυση των Υπηρεσιών και κυρίως των παραμεθορίων, με νέα οχήματα, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. 
  • Την άμεση ενίσχυση περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ με ένστολο προσωπικό όπου αυτό απαιτείται και 
  • φυσικά συνεχίζουμε να καταβάλλουμε επίμονες προσπάθειες για την καταπολέμηση της εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, όπου ως γνωστόν έχουμε επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Κλείνοντας δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία των τριών (3) πολύ σημαντικών υπηρεσιών, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δηλαδή την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Η ίδρυση των ανωτέρω Υπηρεσιών και αναμφίβολα σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στην πόλη μας και περιμένουμε να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στην πάταξη της εγκληματικότητας, με ανάλογη επιτυχία, όπως και οι αντίστοιχες Διευθύνσεις στην Αθήνα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κ. Βασίλη Κορκίδη, για την ουσιαστική συνεισφορά του στην υλοποίηση του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλους αυτούς που συμβάλλουν και φέτος στην λειτουργία του, με στόχο την επιτυχή παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σας ευχαριστώ».

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS