ΑρχικήsecurityΝέες ενημερώσεις στο Gmail για Android από την Google

Νέες ενημερώσεις στο Gmail για Android από την Google

google gmail androidΗ Google ανακοίνωσε πως η εφαρμογή email για τις Android συσκευές μόλις ενημερώθηκε με μερικά χαρακτηριστικά στην ασφάλεια που πρόκειται να κάνουν τους λογαριασμούς των χρηστών της περισσότερο ασφαλείς από ποτέ!

Μετά την προσθήκη υποστήριξης για πολλαπλούς τρίτους λογαριασμούς, η εταιρεία εφαρμόζει τώρα νέα features ασφαλείας που θα προστατεύουν κι αυτούς τους λογαριασμούς.

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Gmail για Android και το χρησιμοποιείτε επί καθημερινής βάσεως τότε ίσως να έχετε προσέξει τις αλλαγές αυτές. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα features του Gmail OAuth παρέχουν υποστήριξη σε όλους τους yahoo και Microsoft λογαριασμούς. Οπότε εαν διαχειρίζεσαι τον Yahoo ή τον Microsoft λογαριασμό σου μέσω του Gmail, θα ωφεληθείς σίγουρα από την υποστήριξη OAuth.

Επωφεληθείτε από την νέα 2-step verification

To OΑuth προσθέτει ένα εξτρά τείχος προστασίας και επιτρέπει στους χρήστες να εκμεταλλευτούν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αυτό προσφέρει, όπως η two step verification και το account recovery.

H Google δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το πώς θα κυκλοφορήσει την ενημέρωση κι αν αυτή θα είναι διαθέσιμη και μέσω του Play Store. Το Gmail στα Android ίσως ενημερωθεί σιωπηλά, χωρίς να ειδοποιηθούν οι χρήστες όταν θα είναι διαθέσιμη.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε το νού σας την επόμενη φορά που θα προσθέσετε έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail σας, επειδή δεν θα ξέρετε πότε εγκαταστάθηκε η τελευταία ενημέρωση στο κινητό σας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αυτή η τελευταία έκδοση, μαζί με τις διορθώσεις σε bugs και τις βελτιώσεις αποδόσεων, θα κυκλοφορήσει οσονούπω, πράγμα που σημαίνει πως τα νέα αυτά χαρακτηριστικά δεν θα είναι διαθέσιμα αμέσως σε όλους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS