ΑρχικήinetFacebook Lite app - Η light εκδοχή του κοινωνικού δικτύου

Facebook Lite app – Η light εκδοχή του κοινωνικού δικτύου

Το Facebook Lite app είναι η light εκδοχή του κοινωνικού δικτύου, και όταν λέμε light, δεν αναφερόμαστε στα χαμηλά λιπαρά, αλλά στο γεγονός ότι καταναλώνει λιγότερο bandwidth, δηλαδή είναι μία πιο ελαφριά εκδοχή της εφαρμογής του FaceΒοοk. Είναι για συσκευές Android και απευθύνεται στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Facebook Lite app - Η light εκδοχή του κοινωνικού δικτύου

Η εφαρμογή χρειάζεται μόλις 1MB αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή του χρήστη, επομένως μπορεί κανείς να το κατεβάσει πιο εύκολα εάν δεν έχει μεγάλο πακέτο δεδομένων στη σύνδεσή του. και είναι βελτιστοποιημένη για χαμηλή κατανάλωση δεδομένων. 

Με το FaceΒοοk Lite app, ο κάτοχος ενός Android smartphone μπορεί να βλέπει το News Feed, τα status updates, φωτογραφίες, ειδοποιήσεις και άλλα στοιχεία που έχει συνηθίσει κανείς να έχει κατά την αλληλεπίδραση του με το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη.

Επιπλέον, είναι κατάλληλη για τα low-end smartphones και για αγορές που δεν έχουν πρόσβαση σε υψηλές ταχύτητες 3G ή LTE.

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε αρχικά τον Ιανουάριο του 2015, σε Βιετνάμ, Νεπάλ, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Μπαγκλαντές και Ζιμπάμπουε, με το FaceΒοοk  να ανακοινώνει την παγκόσμια διάθεσή της. Να σημειωθεί δε πως στις προαναφερόμενες χώρες και στις αγορές αυτές οι συσκευές Android που κυκλοφορούν δεν είναι high end, αλλά κατώτερων δυνατοτήτων μοντέλα, τα οποία συνεργάζονται καλύτερα με πιο ελαφριές εφαρμογές, όπως είναι το FaceΒοοk  Lite.

Screenshots από την “light” εφαρμογή, το FaceΒοοk  Lite,

FaceΒοοk  Lite app - Η light εκδοχή του κοινωνικού δικτύου

 

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση που κάνει το Facebook προς τις αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς ο ιδρυτής του, Mark Zuckerberg, βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία Internet.org που επιδιώκει να προσφέρει πρόσβαση στο Internet στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS