ΑρχικήinetΤον πρώτο Έλληνα αστροναύτη στο διάστημα οραματίζεται το si-cluster

Τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη στο διάστημα οραματίζεται το si-cluster

si-cluster

Τις διαδικασίες προκειμένου μέσα στην επόμενη 15ετία να έχουμε την πρώτη διαστημική αποστολή με τη συμμετοχή Έλληνα αστροναύτη έχουν ξεκινήσει τα μέλη του si-cluster, του συνεργαστικού σχηματισμού (cluster) που έχει δημιουργηθεί για το χώρο των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών και γενικότερα για την αεροδιαστημική βιομηχανία.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του si-cluster, όπου επισημάνθηκαν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που επιδεικνύουν οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2014 ο αριθμός των εταιρειών – μελών του cluster αυξήθηκε από τα 22 στα 38, ενώ υπάρχουν 30 ακόμη αιτήσεις. Ο συνολικός κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε στα 150 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 17% σε σχέση με το 2013, ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 117% την περασμένη χρονιά.

Επιπλέον, οι εταιρείες του si-cluster προχώρησαν σε 100 προσλήψεις μέσα στο 2014 με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να ανέρχεται σε 1500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με τα μέλη του si-cluster, αρκετές από τις προσλήψεις αφορούσαν Έλληνες επιστήμονες που εργάζονταν στο εξωτερικό και βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Στα πλάνα για τη φετινή χρονιά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η λειτουργία ενός “επωαστή” (incubator) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Ο σχετικός χώρος έχει ήδη δημιουργηθεί και ο στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες να έχουν επιλεγεί 5 – 10 νέες εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στο χώρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας προκειμένου να φιλοξενηθούν στους χώρους του incubator.

Πηγή: imerisia.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS