ΑρχικήHow ToH Google εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές του προγραμματισμού με τo...

H Google εισάγει τα παιδιά στις βασικές αρχές του προγραμματισμού με τo Blockly Games

internet

H Google παρουσίασε μια ειδική συλλογή online παιχνιδιών με την ονομασία Blockly Games, τα οποία καθοδηγούν και ενθαρρύνουν τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό.

 

Τo Blockly Games  περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών παιχνιδιών που διδάσκουν προγραμματισμό και ενθαρρύνουν τους προγραμματιστές του αύριο να εξερευνήσουν τις επιστήμες των υπολογιστών.

«Αναζητάτε τρόπους για να συμμετάσχουν τα παιδιά σας σε μια εποικοδομητική και ουσιαστική αυτό-μάθηση;» γράφει η Jennifer Vaden Barth της Google σε σχετικό blog post.

«Έχουμε κυκλοφορήσει το Blockly Games, την εξέλιξη του Blockly, ενός web-based γραφικού περιβάλλοντος προγραμματισμού». «Ως μέρος της γενιάς των νέων περιβαλλόντων προγραμματισμού, τα οποία παρέχουν μια πιο προσιτή εισαγωγή στην γραφή κώδικα, τα Blockly Games επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν προγράμματα, ταξινομώντας blocks με ένα απλό κλικ».

Η ιδέα είναι να «ενθαρρύνουμε εσάς και το παιδί σας να εξερευνήσετε τα Blockly Games, μέσω των οποίων οι αρχάριοι προγραμματιστές κάθε ηλικίας ξεκινούν να μαθαίνουν. Με τα Blockly Games, ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να μάθει τις βασικές έννοιες της επιστήμης των υπολογιστών».

Tα Blockly Games απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου πληκτρολόγηση, γεγονός που καθιστά ευκολότερο για τους νέους ή αρχάριους προγραμματιστές να μάθουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού, με ένα διαισθητικό τρόπο, αναφέρει η Barth.

“Με την ελαχιστοποίηση της χρήσης σύνταξης, οι χρήστες είναι σε θέση να επικεντρωθούν στη λογική και τις έννοιες που χρησιμοποιούνται στην επιστήμη των υπολογιστών, προχωρώντας και μαθαίνοντας με το δικό τους ρυθμό, καθώς περνούν μέσα από λαβύρινθους και πιο προηγμένα στάδια”, επισημαίνει.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS