ΑρχικήinetΕταιρεία, απειλεί να απολύσει εργαζομένους αν αγοράσουν το iPhone 7

Εταιρεία, απειλεί να απολύσει εργαζομένους αν αγοράσουν το iPhone 7

apple-is-in-hot-water-in-china-after-its-iphones-were-iPhone

Μια Κινεζική εταιρεία απαγορεύει στο προσωπικό της να αγοράσει το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus

Μπορεί η απόκτηση ενός iPhone 7 ή iPhone 7 Plus να σας κοστίσει τη δουλειά σας; Ακούγεται γελοίο, σωστά! Λοιπόν φαίνεται ότι μια εταιρεία στην πόλη Nanyang, επαρχία Χενάν στην Κίνα δεν το βλέπει έτσι, καθώς έχει ζητήσει από το σύνολο του προσωπικού της να μην αγοράσει το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus. Και, όποιος ανακαλυφθεί ότι έχει αγοράσει αυτά τα προϊόντα της Apple, θα απολυθεί.

Το υπόμνημα, που υπογράφεται από το διοικητική υπηρεσία της επιχείρησης, έχει ως εξής: «Τα αμερικανικά iPhone 7 και iPhone 7 Plus έχουν ξεκινήσει και οι επίσημες τιμές είναι μεταξύ 5.388 και 6.388 γιουάν [£ 624 σε £ 740]. Όσο η εσωτερική χωρητικότητα αυξάνεται, αναλόγως αυξάνεται και η τιμή του τηλεφώνου. Σύμφωνα με τις οδηγίες του διευθύνοντος συμβούλου μας, όλοι οι εργαζόμενοι μας απαγορεύεται αυστηρά να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus. Όποιος δεν υπακούσει την εντολή αυτή πρέπει να παραιτηθεί αμέσως από την εταιρεία.»

«Αγαπητοί συνάδελφοι, αν τα οικονομικά μας είναι υγιή και οι οικονομικές συνθήκες μας το επιτρέπουν, παρακαλώ ας φροντίσουμε περισσότερο την υγεία των γονιών μας, την ανατροφή των παιδιών μας και ας συμμετάσχουμε περισσότερο στην ευημερία της χώρας μας. Μόνο αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ευημερία και την ευτυχία. Μην σπαταλάτε τις προσπάθειές σας σε τέτοιες τις πολυτέλειες. Σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, είναι μια μέρα που όλοι οι Κινέζοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Μην ξεχνάτε ποτέ την εθνική μας ταπείνωση, φροντίστε να θυμάστε την ιστορία σας. Μποϊκοτάρετε τα ξένα προϊόντα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά τη δική μας ικανότητα και να υποστηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα. Στην καθημερινή μας ζωή, θα πρέπει να μποϊκοτάρουμε τα προϊόντα από Ιαπωνία και ΗΠΑ. Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας για να υποστηρίξετε τη δική μας αγορά, καθώς μόνο αν έχετε ένα έθνος, μπορεί να έχετε κι ένα σπίτι. Παρακαλώ δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείωμα και συμμορφωθείτε με αυτό.»

Μετά την δημοσίευση της ανακοίνωσης στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε ευρεία online συζήτηση με μικτές αντιδράσεις. Ενώ μερικοί επαίνεσαν την εταιρεία για τη σκληρή στάση της σχετικά με τα ξένα προϊόντα και τις πατριωτικές απόψεις της, άλλοι επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή είναι παράνομη καθώς παραβιάζει την εργατική νομοθεσία της Κίνας. Σκοπός της ανακοίνωσης ήταν να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην οικογένειά τους, αντί στα υλικά αγαθά, εξήγησε ένας υπάλληλος με το επώνυμο Liu. Ωστόσο, είπε ότι η ίδια η εταιρεία έκανε περαιτέρω συζητήσεις για την ειδοποίηση. «Για εκείνους που είχαν ήδη αγοράσει ένα iPhone 7, νομίζω ότι η εταιρεία δεν θα τους απολύσει», πρόσθεσε ο Liu.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS