ΑρχικήsecurityΕπίθεση hacking δέχτηκαν τα ΑΤΜ της Ταϊλάνδης

Επίθεση hacking δέχτηκαν τα ΑΤΜ της Ταϊλάνδης

Μια συμμορία εγκληματιών από την Ανατολική Ευρώπη έχει κλέψει πάνω από 12 εκατομμύρια Baht (περίπου 350.000 $ ) από συνολικά 21 ΑΤΜ στην Bangkok και από άλλες πέντε επαρχίες, χακάροντας το δίκτυο των ATM μιας Ταϊλανδέζικης τράπεζας, όπως δήλωσε η αστυνομία την Τετάρτη.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης έχει εκδώσει μια προειδοποίηση προς όλες τις εμπορικές τράπεζες για τα κενά ασφαλείας που βρέθηκαν σε περίπου 10.000 ΑΤΜ όπου και αξιοποιήθηκαν από τους κλέφτες για να κλέψουν τα χρήματα από τα μηχανήματα.

ΑΤΜ

Η προειδοποίηση ήρθε λίγο αφότου η GSB έκλεισε περίπου 3.000 ΑΤΜ τους μετά από μια εν εξελίξει έρευνας της αστυνομίας στο πρόσφατο hack στο οποίο οι hackers ήταν σε θέση να μολύνουν πολλά μηχανήματα με το κακόβουλο λογισμικό.

Η GSB διαπίστωσε ότι εκατομμύρια Baht εκλάπησαν μεταξύ του διαστήματος 1 – 8 Αυγούστου από 21 ΑΤΜ σε όλες τις επαρχίες των: Bangkok, Phuket, Chumphon, Prachuap Khiri Khan, Phetchaburi και Surat Thani.

Ο πρόεδρος της GSB, Chartchai Payuhanaveechai είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η τράπεζα έχει δεί τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας και πιστεύουν ότι οι πιθανοί ύποπτοι είναι ξένοι υπήκοοι.
Ο Payuhanaweechai διαβεβαίωσε επίσης τους πελάτες ότι δεν επηρεάζονται από την κλοπή καθώς το κακόβουλο λογισμικό της συμμορίας ξεγέλασε μόνο τα τραπεζικά ΑΤΜ απλά για την απελευθέρωση μετρητών χωρίς άδεια κι όχι από τους λογαριασμούς των πελατών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS