ΑρχικήHow ToΝέα επέκταση για το Chrome

Νέα επέκταση για το Chrome

Η Google δημοσίευσε μια επέκταση για το Chrome που ονομάζεται Go Back With Backspace, αποκαθιστώντας έτσι ένα χαρακτηριστικό της εταιρίας που η ίδια είχε αφαιρέσει από τον browser της στο Chrome 52.

Chrome

Τον Μάιο η Google ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τη λειτουργία “navigate back” από την συντόμευση πληκτρολογίου Backspace, το οποίο χρησιμοποιόταν για τόσα χρόνια και ως κουμπί επιστροφής.

Η Google εξήγησε την απόφασή της λέγοντας ότι μόνο το 0,04 τοις εκατό όλων των χρηστών του Chrome χρησιμοποιούσε τη συντόμευση του πληκτρολογίου για να περιηγηθεί προς τα πίσω. Επιπλέον, το 0.005 τοις εκατό αυτών ήταν σε ιστοσελίδες που περιείχαν φόρμες, που σημαίνει ότι ο χρήστης πιθανότατα το είχε πατήσει κατά λάθος χάνοντας έτσι όλα τα δεδομένα της φόρμας.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να βελτιώσει τη UX του προγράμματος περιήγησης, αφαιρώντας τη δυνατότητα να πάει πίσω στην προηγούμενη σελίδα πατώντας το πλήκτρο Backspace.
Στους πιο hardcore χρήστες του Chrome δεν άρεσε αυτή η αλλαγή και η εταιρεία δεχόταν κακοπροαίρετη κριτική. Τελικά, η κοινότητα του Chrome το ξεπέρασε και οι προγραμματιστές δημιούργησαν άλλες επεκτάσεις για το Chrome που αντικατέστησαν αυτή τη λειτουργικότητα.
Στο παρελθόν, οι προγραμματιστές των επεκτάσεων για το Chrome είχαν γίνει γνωστοί για την αλλαγή του σκεπτικού τους και άρχιζαν την διάρρευση κακόβουλου κώδικα ή διαφημίσεων.

Για να αποφύγουν λοιπόν αυτό το είδος των η Google αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια επίσημη επέκταση που αναπαράγει την αρχική λειτουργία.
Η Go Back With Backspace επέκταση λειτουργεί απλά φορτώνοντας κάποιο κώδικα JavaScript στη σελίδα σας και λειτουργεί ακριβώς όπως το πρωτότυπο χαρακτηριστικό, αλλά όχι στις εσωτερικές σελίδες του Chrome .
Η επέκταση μέχρι στιγμής έχει μόλις λίγο πιο πάνω από 10.000 εγκαταστάσεις, που σημαίνει ότι η Google είχε δίκιο για την αρχική απόφαση της για την απομάκρυνση της λειτουργικότητας του Backspace.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS