ΑρχικήsecurityΠοια είναι τα προβλήματα του Dropbox με την cloud-only αποθήκευση;

Ποια είναι τα προβλήματα του Dropbox με την cloud-only αποθήκευση;

Σίγουρα πολλοί από εσάς έχουν αναρωτηθεί αν πρέπει να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους (και όχι μόνο) στο cloud, με μια υπηρεσία όπως το Dropbox, αλλά όχι κάπου τοπικά.

Η βασική δουλειά του Dropbox είναι να συγχρονίζει τα αρχεία σας σε πολλαπλούς υπολογιστές και συσκευές. Η ιδέα είναι τα αρχεία σας να υπάρχουν τόσο τοπικά (στο σκληρό δίσκο ή στον SSD σας) όσο και στο cloud (στους servers του Dropbox). Αν χρησιμοποιήσετε έναν άλλο υπολογιστή εκκινώντας ταυτόχρονα και τον Dropbox λογαριασμό σας, τα αρχεία σας θα συγχρονιστούν και εκεί!

Ποια είναι τα προβλήματα του Dropbox με την cloud-only αποθήκευση;

Επειδή τα αρχεία σας αποθηκεύονται σε δύο διαφορετικά μέρη, το Dropbox παρέχει και ένα είδος αυτοσχέδιου backup εργαλείου. Μπορεί ακόμη και να σας επιτρέψει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις ενός επεξεργασμένου αρχείου.

Το Dropbox έχει ένα χαρακτηριστικό, το Selective Sync, που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τα περιεχόμενα των επιλεγμένων φακέλων μόνο στο cloud. Το περιεχόμενο αυτών των φακέλων θα παραμένει στο cloud, αλλά δεν θα συγχρονίζεται. Μπορείτε να διαγράψετε αυτούς τους φακέλους σε τοπικό επίπεδο και να μην χαθούν online.

Αλλά αντί να σας λέω πώς μπορεί να γίνει αυτό (εάν θέλετε πραγματικά να ξέρετε, δείτε τις οδηγίες του Dropbox), θα σας δώσω τέσσερις λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να το κάνετε:

  1. Για τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε μία μόνο υπηρεσία cloud μπορεί να μην γίνεται σωστό backup. Είναι καλύτερο να κρατήσετε και ένα τοπικό αντίγραφο. (Ναι, το Dropbox πραγματοποιεί αντίγραφο ασφαλείας στους servers του, αλλά είναι ακόμα ασφαλέστερο να έχετε και ένα αντίγραφο για το οποίο είστε εσείς υπεύθυνοι.)
  2. Ανάλογα με τις συνθήκες, η διαδικτυακή πρόσβασή σας μπορεί να είναι αργή.
  3. Αν είστε εκτός σύνδεσης -ίσως εάν το Internet έχει πέσει ή είστε σε ένα αεροπλάνο-, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία σας που βρίσκονται στο cloud.
  4. Το Dropbox χρεώνει $100 το χρόνο για 1TB αποθήκευσης. Μπορείτε να αγοράσετε έναν σκληρό δίσκο 2TB για λιγότερο από $75 και θα διαρκέσει πιθανότατα πολύ περισσότερο από ένα έτος!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS