ΑρχικήHow ToΧρησιμοποιήστε μια ιστοσελίδα χωρίς Internet στον Firefox!

Χρησιμοποιήστε μια ιστοσελίδα χωρίς Internet στον Firefox!

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Work Offline λειτουργία στον Firefox. Αυτό επιτρέπει στον Firefοx για να εμφανίζει την αποθηκευμένη cache μιας ιστοσελίδας, όταν το Ίντερνετ έχει πέσει. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή την ενσωματωμένη επιλογή εύκολα πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του web browser σας.

Χρησιμοποιήστε μια ιστοσελίδα χωρίς Internet στον Firefox!

Όταν επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα σε έναν web browser, ένα αντίγραφο (cache) της ιστοσελίδας  αποθηκεύεται στον υπολογιστή μας. Όταν επανεπισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα ο web browser μας ελέγχει για τυχόν αλλαγές στα νέα δεδομένα και το αποθηκευμένο αντίγραφο (cache) του υπολογιστή, εάν βρει τυχόν αλλαγές τότε αντικαθιστά την αποθηκευμένη cache με τη νέα.

Τώρα, όταν δεν έχουμε internet και πάμε να φορτώσουμε τη σελίδα, ο web browser ελέγχει για τη νέα έκδοση της ιστοσελίδας, αλλά δεν καταφέρνει να πάρει όλα τα δεδομένα, ως εκ τούτου εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος στην οθόνη. Μπορούμε, ωστόσο, να ενεργοποιήσουμε τον web browser μας να εμφανίζει την αποθηκευμένη cache στον υπολογιστή μας. Για να γίνει αυτό, υπάρχει μια ενσωματωμένη λειτουργία που ονομάζεται Offline browsing.

Πάμε να δούμε λοιπόν, πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την Work Offline λειτουργία στο Mozilla Firefox:

  1. Ανοίξτε τον Firefox web browser.
  2. Κάντε κλικ στο File στη γραμμή μενού.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Work Offline.

Work-offline-firefx

Εναλλακτική μέθοδος για να ενεργοποιήσετε την Work Offline λειτουργία στο Firefox:

  1. Ανοίξτε το Firefox web browser.
  2. Κάντε κλικ στο Settings (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην πάνω δεξιά γωνία.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Developer.
    Work-offline-firefx-developer
  4. Κάντε κλικ στο Work Offline.

work-offline-firefx-developer-2

Για να απενεργοποιήσετε την Work Offline λειτουργία στο Firefox, θα πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία με το Work Offline κουμπί ξανά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την offline περιήγηση στο Firefox;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε 10 καρτέλες ανοικτές στον Firefox σας. Μόλις παρατηρήσατε ότι το Ίντερνετ έχει πέσει, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Work Offline λειτουργία στο Firefox. Αυτό θα βοηθήσει τον Firefox να διατηρήσει την τρέχουσα αποθηκευμένη website cache. Μπορείτε να επαναλάβετε τη φόρτωση της σελίδας όσες φορές θέλετε, όταν η Work Offline λειτουργία είναι ενεργή.

Αυτή η λειτουργία μπορεί να μην λειτουργήσει για ορισμένες ιστοσελίδες, αν κλείσετε τον web browser, τον ανοίξετε ξανά και ενεργοποιήσετε και πάλι την Work Offline λειτουργία. Αυτό συμβαίνει επειδή η αποθηκευμένη cache τους έχει διαγραφεί.

Δεν θα είστε σε θέση να έχετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα που δεν έχετε επισκεφτεί πριν βρεθείτε στην offline λειτουργία. Ο λόγος είναι προφανής, η website cache του δεν είναι αποθηκευμένη στον υπολογιστή σας!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS