ΑρχικήHow ToΗ Microsoft αντιμετωπίζει δύο αγωγές για τα Windows 10

Η Microsoft αντιμετωπίζει δύο αγωγές για τα Windows 10

windows-10-Microsoft

Τα Windows 10 – μια αποτυχία σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft – έχουν προωθηθεί από την εταιρεία προς όλες τις πιθανές οδούς. Πλήρωσε ακόμα και $ 10.000 σε μια γυναίκα που ήταν απογοητευμένη λόγω της αυτόματης αναβάθμισης σε Windows 10.

Η Redmond όμως δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο το παρατράβηξε μέχρι πρότινος.

Δύο αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον της Microsoft για τις αμφισβητήσιμες τακτικές αναβάθμισης όπως να αναγκάζουν τους χρήστες να εγκαταστήσουν τα Windows 10 ή να κάνουν την εγκατάσταση χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μία από τις δύο αγωγές που κατατέθηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φλόριντα, ισχυρίζεται ότι η αναβάθμιση σε Windows 10 «παραβιάζει τους νόμους που διέπουν τις αυτόκλητες ηλεκτρονικές διαφημίσεις, καθώς και τις απαγορεύσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου σχετικά με παραπλανητικές και αθέμιτες πρακτικές.»

“Το σχέδιο μάρκετινγκ της Microsoft υπολείπεται ορισμένων τακτικών προστασίας που πρέπει να παρέχει” δήλωσε ο ενάγων. Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο από τους Ahmad Abdulreda, Al Khafaji και Robert Stahl.

Η άλλη αγωγή κατατέθηκε στη Haifa του Ισραήλ, τον περασμένο μήνα, για την εγκατάσταση των Windows 10, χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών, παραβιάζοντας την ισραηλινή νομοθεσία για τους υπολογιστές.

Η εταιρεία εξακολουθεί να αισθάνεται αυτοπεποίθηση από την πλευρά της ότι θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έργο της μπροστά στο νόμο.

Περιστατικά αυτόματης αναβάθμισης των Windows 10 δεν είναι κάτι νέο. Ακούσαμε ότι η Microsoft έχει ρυθμιστεί το κουμπί «σταυρό» που προτρέπει την αναβάθμιση των Windows 10 να λειτουργεί ως αναδευτήρας με τη διαδικασία αναβάθμισης. Όπως αναφέρθηκε, το κουμπί έχει αποκατασταθεί στην αρχική λειτουργικότητά του.

Ωστόσο δεν μηνύουν μόνο τη Microsoft όλη την ώρα. Εργάζονται επίσης σκληρά για να πιάσουν ανθρώπους που κατασκευάζουν πειρατικά αντίγραφα των προϊόντων της Microsoft.

Η δωρεάν εκστρατεία αναβάθμισης των Windows 10 έχει λήξει από τις 29 Ιουλίου και τώρα οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν εάν επιθυμούν να αναβαθμίσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS