ΑρχικήinetΝέο open source project του Facebook βοηθά στη δημιουργία εφαρμογών

Νέο open source project του Facebook βοηθά στη δημιουργία εφαρμογών

Για να γίνει η διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών σε JavaScript πολύ πιο εύκολη, το Facebook έχει λανσάρει ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται Create React App. Αυτό το εργαλείο ανοικτού κώδικα βοηθάει στην αποφυγή προβλημάτων διαμόρφωσης σε JavaScript περιβάλλον και στην εξάλειψη εξαρτήσεων. Έτσι, σε σας που αρέσει το γράψιμο εφαρμογών που βασίζεται σε JavaScript, το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για εσάς.

Νέο open source project του Facebook βοηθά στη δημιουργία εφαρμογών

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η βιβλιοθήκη React.js του Facebook έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος για να προγραμματίζετε εγγενείς εφαρμογές για πολλαπλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10, Android και iOS. Όμως, αυτό το Javascript framework έχει και ένα ποσοστό πολυπλοκότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook εισήγαγε ένα νέο έργο ανοικτού πηγαίου κώδικα που ονομάζεται Create React App. Το έργο αυτό γεννήθηκε στο Facebook hackathon και οι προγραμματιστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη και την έναρξη νέων JavaScript projects. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Facebook έχει ήδη προσφέρει περισσότερα από 50 open source projects στην κοινότητα των προγραμματιστών.

Το νέο Create React Apps είναι βασικά ένας συνδυασμός των τριών εργαλείων – Webpack (asset-building εργαλείο), Babel (JS compiler) και ESLint (code-linting εργαλείο).

Αυτό το εργαλείο είναι μοναδικό στο είδος του -προερχόμενο από το ίδιο το Facebook- όταν πρόκειται για μια εφαρμογή που κάνει build ένα συγκεκριμένο τύπο JavaScript εφαρμογής. Τώρα, με αυτό το εργαλείο, οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να ανησυχούν πολύ για τα configuration αρχεία, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να αναλάβουν τη φροντίδα μιας ενιαίας οντότητας (single dependency).

Το Facebook γράφει στο blog του:

«Εμείς φροντίζουμε για την ενημέρωση των Babel, ESLint και Webpack σε σταθερές συμβατές εκδόσεις ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε μια ενιαία οντότητα για να τα έχετε όλα.»

Ένα σημαντικό σημείο που αναφέρεται στην ανακοίνωση είναι ότι το Create React App δεν σας δεσμεύει, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε και πολλά άλλα εργαλεία του React και του JS οικοσυστήματος.

Αν και αυτό το εργαλείο είναι open source, η απόφαση για την παροχή καμίας επιλογής διαμόρφωσης του εργαλείου θα μπορούσε να «αναστατώσει» κάποιους. Ωστόσο, η ίδια η φύση ανοικτού κώδικα σας επιτρέπει να εφαρμόσετε οποιαδήποτε μετα-παραμετροποίηση, τη στιγμή που η εφαρμογή ολοκληρώνει τη διαμόρφωσή της.

Αν σας αρέσει να γράφετε εφαρμογές σε JavaScript, το Create React App είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Αφαιρώντας τη διαμόρφωση των αναγκών και μειώνοντας τις εξαρτήσεις, το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο τόσο για τους έμπειρους όσο και για τους αρχάριους προγραμματιστές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS