ΑρχικήHow ToΑπενεργοποιήστε τις web ειδοποιήσεις στους Chrome, Edge και Firefox

Απενεργοποιήστε τις web ειδοποιήσεις στους Chrome, Edge και Firefox

Οι Push web ειδοποιήσεις μπορούν πραγματικά να σας λύσουν τα χέρια, αλλά έχετε ποτέ μετανιώσει που συμφωνήσατε να λαμβάνετε τέτοιες ειδοποιήσεις από έναν συγκεκριμένο δικτυακό τόπο; Ξέρω σίγουρα ότι εγώ το έχω μετανιώσει. Σήμερα, θα πάμε να δούμε πώς μπορείτε να ακυρώσετε τις web ειδοποιήσεις από τις ιστοσελίδες ή τις υπηρεσίες που δεν θέλετε πλέον να εμφανίζονται στον browser σας.

Απενεργοποιήστε τις web ειδοποιήσεις στους Chrome, Edge και Firefox

Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες web ειδοποιήσεις στους Chrome, Edge και Firefox.

Chrome

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στον Chrome είναι να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη σειρά στη γραμμή διευθύνσεων και μετά να πατήσετε Enter: chrome://settings/contentExceptions#notifications.

Ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο θα ανοίξει, φτιάχνοντας μια λίστα με όλες τις ιστοσελίδες που είναι σε θέση να σας δείχνουν ειδοποιήσεις. Κάντε κλικ στην καταχώρηση που θέλετε να αλλάξετε και ένα drop-down μενού θα εμφανιστεί κάτω από τη Behavior στήλη. Επιλέξτε Block από το μενού και κάντε κλικ στο Done στο κάτω μέρος του pop-up παραθύρου.

Firefox

firefox-notifications

Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο “χάμπουργκερ” εικονίδιο του μενού στην επάνω δεξιά γωνία του browser και επιλέξτε Options από το drop-down μενού. Στην καρτέλα που ανοίγει, κάντε κλικ στο Content στο παράθυρο πλοήγησης στα αριστερά και, στη συνέχεια, κάτω από τη στήλη Notifications κάντε κλικ στο κουμπί Choose….

Στο pop-up παράθυρο που ανοίγει, επιλέξτε την ιστοσελίδα από την οποία θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Remove Site και μετά στην επιλογή Save Changes.

Edge

edge-wb-notifications

Ανάλογα με τον browser σας, τη στιγμή που θα απενεργοποιήσετε αυτά τα sites μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε ξανά τις ειδοποιήσεις την επόμενη φορά που θα τα επισκεφθείτε. Απλά θυμηθείτε να μην επιτρέψετε αυτές τις ειδοποιήσεις, όταν σας ξανα-ζητηθεί, και θα είστε έτοιμοι. Όταν το Windows 10 Anniversary Update κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου, 2016, ο Edge θα αρχίσει να δείχνει web ειδοποιήσεις. Μόλις αρχίσετε να τις δέχεστε, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε με βάση το ποια sites θέλετε να κρατήσετε και ποια όχι, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μενού (τρεις οριζόντιες κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία, όπου και θα ακολουθήσετε τη διαδρομή Settings –> View advanced settings.

Σύμφωνα με τη στήλη Notifications, κάντε κλικ στην επιλογή Manage και ένα πάνελ θα εμφανιστεί, όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε τα διάφορα sites για τα οποία έχετε συμφωνήσει να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS