ΑρχικήinetΟ τεράστιος ηλιακός drone του Facebook κάνει την πρώτη του πτήση

Ο τεράστιος ηλιακός drone του Facebook κάνει την πρώτη του πτήση

hqdefault-drone-Facebook

Ο μεγάλος drone του Facebook – o Aquila – είχε μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση και παρέμεινε στον αέρα για 90 λεπτά, δηλαδή τρεις φορές περισσότερο από το προβλεπόμενο, σύμφωνα με το Facebook.

Ο Aquila ανακοινώθηκε στο συνέδριο F8 το Μάρτιο του 2015 και παρα τις πτήσεις που έχουν γίνει σε μικρότερα μοντέλα drone αυτή είναι η πρώτη δοκιμή της πλήρους μεγέθους έκδοσης. Ο κύριος σκοπός του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η παροχή internet στα 4 δισεκατομμύρια ανθρώπων στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση.

Ο drone έχει άνοιγμα φτερών που μπορεί να συγκριθεί με ένα Boeing 737 και το τελικό προϊόν θα μπορεί να πετάει σε ύψη μεταξύ 60.000 έως 90.000 για μια περίοδο τριών μηνών.

Αν και είναι μεγάλο και αναμένεται να παραμείνει σε πτήση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναμένεται να καταναλώνει μόνο την ίδια ποσότητα ενέργειας όπως ένας στεγνωτήρας μαλλιών ή ένας φούρνος μικροκυμάτων.

“Ο Aquila είναι ένα ηλιακό αεροπλάνο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει το διαδίκτυο σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στους πιο δυσπρόσιτους χώρους. Όταν ολοκληρωθεί, ο Aquila θα είναι σε θέση να περιβάλει μια περιοχή μέχρι και 60 μίλια σε διάμετρο, εκπέμποντας συνδεσιμότητα σε υψόμετρο πάνω από 60.000 πόδια χρησιμοποιώντας λέιζερ και συστήματα χιλιοστού κυμάτων”, ανάφερε η εταιρεία σε μια δήλωση.

Ο Aquila είναι ένα βασικό μέρος του εκτεταμένου σχεδίου του Facebook για να φέρει σε όλο τον κόσμο online σύνδεση μέσω Internet.org.

«Ο τελικός μας στόχος είναι να έχουμε ένα στόλο από Aquilas που θα πετούν μαζί στα 60.000 πόδια, θα επικοινωνούν μεταξύ τους με λέιζερ και θα μένουν ψηλά για μήνες – κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν», έγραψε ο Zuckerberg.

Αυτός ο φιλόδοξος στόχος όμως εξακολουθεί να είναι αρκετά χρόνια μακριά. Ο Zuckerberg σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμη πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως το πώς να κάνουν το σκάφος ακόμα ελαφρύτερο και πώς να μειώσουν την εξάρτησή του από το πλήρωμα εδάφους που βοηθά τη λειτουργία του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS