ΑρχικήsecurityΤο Tor θέλει να ασφαλίσει το Internet of Things (IoT)

Το Tor θέλει να ασφαλίσει το Internet of Things (IoT)

Τα Guardian Project, Home Assistant και Tor Project ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν και να ενδυναμώσουν ένα νέο σύστημα ασφαλείας που είναι σε θέση να προστατεύει τις Internet of Things (IoT) συσκευές.

Η βασική αρχή πίσω από αυτό το νέο σύστημα είναι να διοχετεύσει όλη την κυκλοφορία δεδομένων από τη συσκευή προς τον τελικό χρήστη ή τους κύριους severs ενημερώσεων μέσω μιας σύνδεσης Tor, αντί να χρησιμοποιείται το κοινό Διαδίκτυο.

Το Tor θέλει να ασφαλίσει το Internet of Things (IoT)

Το νέο σύστημα είναι στην πραγματικότητα η Home Assistant πλατφόρμα που τρέχει ένα ειδικό Tor Onion Service Configuration που παρέχει ασφαλή και απομακρυσμένη πρόσβαση στην IoT συσκευή σας.

Οι χρήστες χρειάζονται μόνο μια συσκευή Raspberry Pi (ή κάτι παρόμοιο) για να τρέξουν το Home Assistant λογισμικό. Αυτό, με τη σειρά του, θα τρέξει μια διαμόρφωση Tor, η οποία, κατά μια απλουστευμένη εξήγηση, δημιουργεί ένα ειδικό Onion site στη συσκευή.

Οι απομακρυσμένοι χρήστες που θέλουν να έχουν πρόσβαση στην IoT συσκευή θα πρέπει να γνωρίζουν τον Onion σύνδεσμο στο Home Assistant λογισμικό πρώτα, ο οποίος μετά θα κάνει τη σύνδεση με την πραγματική IoT συσκευή, δουλεύοντας με proxy.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός τέτοιου συστήματος είναι προφανή, τόσο για τους χρήστες και τους IoT προμηθευτές, οι οποίοι μπορεί να ενδιαφέρονται για την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στις συσκευές τους από προεπιλογή.

Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για περίπλοκη ανάπτυξη λογισμικού με τη δημιουργία πολύπλοκων SSL / TLS πιστοποιητικών για την υποστήριξη HTTPS συνδέσεων, δεδομένου ότι όλες οι Tor συνδέσεις κρυπτογραφούνται από προεπιλογή, με πολλαπλές στρώσεις κρυπτογράφησης (Onion πρωτόκολλο).

Δεύτερον, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανοίξουν firewall θύρες ή να χρησιμοποιούν VPNs για να έχουν πρόσβαση στις IoT συσκευές τους. Όλες οι συνδέσεις θα περνούν μέσα από το Tοr κρυφό δίκτυο και κανένας δεν θα ξέρει τι συνδέεται. Θα μπορούσε να είναι η IoT κάμερα του μωρού σας στο σπίτι ή αγορά ναρκωτικών(!).

secure-internet-of-things

Η σάρωση των προστατευμένων με Tor, IoT συσκευών είναι τεχνικά αδύνατη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να ψάχνετε για τις ευάλωτες IoT συσκευές μέσω Shodan και τυφλά να «πέφτετε» σε ευάλωτο εξοπλισμό.

«Πάρα πολλά πράγματα στα σπίτια μας, στα νοσοκομεία μας, στις επιχειρήσεις μας και σε όλη τη ζωή μας εκτίθενται στο δημόσιο Ίντερνετ, χωρίς την ικανότητα να προστατεύσουν την επικοινωνία τους. Το Tor το παρέχει αυτό, δωρεάν, με ένα open-source δυνατό λογισμικό, με state of the art κρυπτογραφία», λέει ο Nathan Freitas, Executive Director of the Guardian Project.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο παρουσίασης του νέου Tοr IoT συστήματος προστασίας από τον Nathan Freitas, Executive Director of the Guardian Project και συνεργάτη του Tοr Project.

[su_youtube url=”https://youtu.be/j2yT-0rmgDA” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Τέλος, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες πάνω στην Internet of Onion Things παρουσίαση, εδώ.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS