ΑρχικήsecurityΟι WikiLeaks Servers έπεσαν | DDoS επίθεση λόγω διαρροής

Οι WikiLeaks Servers έπεσαν | DDoS επίθεση λόγω διαρροής

Μια διαρκής DDoS επίθεση εμπόδισε το WikiLeaks να κυκλοφορήσει μια σειρά εγγράφων που σχετίζονται με το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα και αυτά που έλαβε ανώνυμα.

Χθες, το WikiLeaks «πείραζε» τους Twitter οπαδούς του για μια επερχόμενη διαρροή που περιείχε δήθεν 300.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πάνω από 500.000 έγγραφα.

Οι WikiLeaks Servers έπεσαν | DDoS επίθεση λόγω διαρροής
Κατά την ώρα της γραφής, η εν λόγω ιστοσελίδα έχει αποτύχει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του για το data dump και πιθανόν να καθυστερήσει λόγω της επίθεσης.

Σύμφωνα με το WikiLeaks, τα έγγραφα διέρρευσαν από το AKP (Τουρκικά: Adalet ve Kalkınma Partisi / Ελληνικά: Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), το οποίο είναι το κόμμα του προέδρου Recep Tayyip Erdogan, της επί του παρόντος μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης της Τουρκίας.

Το WikiLeaks ανακοίνωσε ότι το data dump, μόλις τρεις ημέρες μετά από μια μικρή μερίδα του τουρκικού στρατού προσπάθησε να αναλάβει την ηγεσία της χώρας μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος που απέτυχε μόλις ώρες μετά. 208 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 2.000 τραυματίστηκαν στο απόηχο του πραξικοπήματος.

Χθες, «πείραζε» τους Twitter οπαδούς του για μια επερχόμενη διαρροή που περιείχε δήθεν 300.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πάνω από 500.000 έγγραφα.

Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικό προσωπικό συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο, αφότου το πραξικόπημα είχε αποτύχει. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν διαμαρτυρηθεί για το ότι στην Τουρκία γινόταν ξυλοδαρμός κρατουμένων και δεν ερχόταν στο φως σαφή αποδεικτικά στοιχεία. Κάποιοι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και του WikiLeaks, έχουν μιλήσει ανοιχτά και το ονόμασαν την κατάσταση ξεκαθάρισμα οποιωνδήποτε πολιτικών αντιφρονούντων που μπορεί να αντιτίθενται στον κανόνα του Ερντογάν.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του WikiLeaks για τη διαρροή, ο οργανισμός έγραψε: «Οι υποδομές μας είναι υπό συνεχή επίθεση.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS