ΑρχικήsecurityΠαραβίαση ενός ακόμη λογαριασμού Twitter

Παραβίαση ενός ακόμη λογαριασμού Twitter

Άλλος ένας λογαριασμός Twitter παραβιάστηκε!
Αυτή τη φορά, πρόκειται για τον CEO Jack Dorsey.
Οι OurMine ανέλαβαν την ευθύνη για την παραβίαση, η οποία εντοπίστηκε αφότου η ομάδα είχε καταφέρει να δημοσιεύσειi κάποια video clip.

Twitter
Η ομάδα έγραψε επίσης στις 2:50 π.μ. λέγοντας “Γεια σου, ήμαστε οι OurMine, και ελέγχουμε την ασφάλεια σου,” με ένα σύνδεσμο για τον ιστότοπο τους που προωθεί και πωλεί τις «υπηρεσίες» τους.

Παρά το γεγονός ότι τα tweets και το video clip που δημοσιεύτηκαν από την ομάδα δεν περιείχαν κανένα επιβλαβές περιεχόμενο, διαγράφτηκαν αμέσως.
Οι Ourmine είναι η ίδια ομάδα hacker από τη Σαουδική Αραβία, η οποία προηγουμένως παραβίασε ορισμένους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων CEOs, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Sundar Pichai, CEO της Google
  • Mark Zuckerberg, CEO του Facebook
  • Dick Costolo, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter
  • Brendan Iribe, CEO του Oculus

Είναι πολύ πιθανό η ομάδα να χρησιμοποίησε τους κωδικούς πρόσβασης από την πρόσφατη μέγα παραβίαση που είχε γίνει στο LinkedIn, στο MySpace, και στο Tumblr για να μπουν στο λογαριασμό του Dorsey ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, που θα μπορούσε να είχε δώσει την πρόσβαση στους OurMine στο λογαριασμό Twitter του Dorsey.
Οι OurMine ισχυρίζονται ότι είναι απλά μια «δοκιμή ασφάλειας» των λογαριασμών και ότι διδάσκουν τους ανθρώπους να ασφαλίζουν τους online λογαριασμούς τους καλύτερα, αν και προσφέρουν την υποστήριξή τους σε αυτούς που είναι στόχοι, χρεώνοντας μέχρι και 5.000 δολάρια για μια «σάρωση» των λογαριασμών των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης τους, ή για τις τρύπες ασφαλείας των ιστοσελίδων και άλλα τρωτά σημεία της ασφάλειας.
Αλλάξτε αμέσως τους κωδικούς πρόσβασης σας για όλα τα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης, καθώς και για άλλου online λογαριασμούς, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλαπλούς δικτυακούς τόπους.
Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος στη λίστα των OurMine;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS