ΑρχικήHow ToΠώς να μάθετε αν έχει χακαριστεί ο λογαριασμός σας στο Facebook

Πώς να μάθετε αν έχει χακαριστεί ο λογαριασμός σας στο Facebook

how to keep your facebook account safe from hackers-λογαριασμός

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασής σας και συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο. Και, το Facebook δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι Hackers μπορούν να παραβιάσουν ένα λογαριασμό στο Facebook με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, οι spammers χακάρουν λογαριασμούς στο Facebook για να αποκτήσουν πρόσβαση στα followings σας. Ομοίως, αυτόματες συνδέσεις μέσω του Facebook επιτρέπουν στους Hackers την πρόσβαση σε πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες λογαριασμών τη στιγμή που έχουν αναλάβει το λογαριασμό σας στο Facebook. Ο λογαριασμός σας παρέχει επίσης στους Hacker πολλές προσωπικές πληροφορίες για σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλέψουν την ταυτότητά σας.

Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε, αν ανησυχείτε ότι ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί. Πηγαίνετε στο βέλος στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας σας στο Facebook και κάντε κλικ σε αυτό. Στο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις. Ένα νέο μενού θα εμφανιστεί. Επιλέξτε Ασφάλεια και στη συνέχεια Που είστε συνδεδεμένοι.

Θα παρουσιαστεί μια λίστα με όλες τις συσκευές που έχετε συνδεθεί και τις θέσεις τους. Αν υπάρχει μια που δεν είστε σε θέση να προσδιορίσετε, υπάρχουν πιθανότητες να σας έχουν χακάρει. Αν παρατηρήσετε κάτι που δεν δικό σας, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος Δραστηριότητας στη δεξιά πλευρά του ημερολογίου. Ο Hacker θα αποσυνδεθεί, στιγμιαία.

Επιπλέον, παρακάτω είναι μερικοί άλλοι τρόποι για να ξέρετε εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί:

  • Το όνομά σας, τα γενέθλια, το email ή ο κωδικός πρόσβασης έχει αλλάξει
  • Κάποιος έστειλε αιτήματα φιλίας σε άτομα που δεν γνωρίζετε
  • Τα μηνύματα έχουν σταλεί από το λογαριασμό σας, αλλά εσείς δεν τα γράψατε
  • Τα μηνύματα που εμφανίζονται στο Χρονολόγιό σας δεν τα δημοσιεύσατε εσείς

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν έχει χαριστεί ο λογαριασμό σας στο Facebook

Μόλις κάνετε κλικ στο Τέλος δραστηριότητας, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας αμέσως. Στη συνέχεια, ζητήστε βοήθεια από το Facebook. Σε περίπτωση που έχετε πέσει θύμα, το Facebook έχει ένα σύστημα για να σας βοηθήσει.

Πηγαίνετε στη σελίδα βοήθειας του Facebook, κάντε κλικ στο νομίζω ότι ο λογαριασμός μου χακαρίστηκε ή κάποιος το χρησιμοποιεί χωρίς την άδειά μου, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο ασφάλισε το. Το Facebook θα σας μεταφέρει σε μια σελίδα όπου μπορείτε να συνδεθείτε και στη συνέχεια να ακολουθήστε τα βήματα για να ασφαλίσετε το λογαριασμό σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS