ΑρχικήHow ToΗ Αγγλία επιβάλει ελέγχους ηλικίας στις ιστοσελίδες πορνό από το 2017

Η Αγγλία επιβάλει ελέγχους ηλικίας στις ιστοσελίδες πορνό από το 2017

article-0-168DBB32000005DC-854_634x400-ηλικίας

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όλες οι Βρετανικές πορνογραφικές ιστοσελίδες θα έχουν μια υποχρεωτική διαδικασία επαλήθευσης ηλικίας, προκειμένου να αποτρέψουν τα παιδιά από την πρόσβαση σε αυτές τυχαία ή σκόπιμα. Ωστόσο δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα γίνει αυτό.

Το νομοσχέδιο για την εξακρίβωση της ηλικίας θα καλύπτει τόσο πορνογραφικά βίντεο, όσο και φωτογραφίες, ακόμη και ακουστικό υλικό. Αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει εύκολα αποδεκτό από τους υπερασπιστές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όπως ο Όμιλος Open Rights που έχει μιλήσει για τα σχέδια ελέγχου ηλικίας και στο παρελθόν.

«Ενώ η αποτροπή των παιδιών από το να δουν την πορνογραφικό υλικό έχει καλές προθέσεις, η επαλήθευση της ηλικίας είναι γεμάτη δυσκολίες όσον αφορά τις παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και της ελεύθερης έκφρασης.» δήλωσε η οργάνωση.

Ανοίγοντας βασικά σύνολα δεδομένων για κοινή χρήση, το νομοσχέδιο θέλει οι οργανισμοί του δημόσιου τομέα να κάνουν καλύτερη χρήση των δεδομένων. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει με πολλούς τρόπους, όπως η ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών και η καταπολέμηση της απάτης και του χρέους, δήλωσε ότι η κυβέρνηση. Οι οργανισμοί θα πρέπει να ανακοινώσουν πληροφορίες για ερευνητικούς σκοπούς σε εκείνους που το ζητούν, τηρώντας ορισμένους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα σχετικά με το κοινό είναι ανώνυμα.

Ο Ed Vaizey, υπουργός ψηφιακής οικονομίας εξήγησε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία περιλαμβάνει πολλές διατάξεις που είναι αναγκαίες για να κρατήσει την ψηφιακή ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου σε καλό δρόμο.

«Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι ένας τόπος όπου η τεχνολογία μετατρέπει αδιάκοπα την οικονομία, την κοινωνία και την κυβέρνηση», είπε. «Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών αλλαγών, και τα μέτρα στο νομοσχέδιο παρέχουν το αναγκαίο πλαίσιο για να βεβαιωθούμε ότι παραμένουμε ηγέτες του κόσμου.»

Ο Alex Neill, διευθυντής της πολιτικής και εκστρατειών για τους καταναλωτές δήλωσε ότι το νομοσχέδιο έχει αρκετά θετικά για τους καταναλωτές.

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή δέσμευση από την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι κάθε νοικοκυριό στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει το νόμιμο δικαίωμα σε μια γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση, τη βελτίωση της μεταγωγής και την αυτόματη αντιστάθμιση όταν οι υπηρεσίες αποτυγχάνουν και τις αυστηρότερες κυρώσεις» πρόσθεσε. «Οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν ουσιώδη υπηρεσία και είναι σημαντικό ότι τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ γρήγορα για να εξασφαλιστεί ότι οι πελάτες λαμβάνουν την καλύτερη εξυπηρέτηση.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS