ΑρχικήinetΗ Google χτίζει νέο χαρακτηριστικό casting μέσα στο Chrome

Η Google χτίζει νέο χαρακτηριστικό casting μέσα στο Chrome

chromecast-living-room-tv-710x473-χαρακτηριστικό

Το πρόγραμμα περιήγησης έχει ρυθμιστεί να ενημερωθεί με ένα νέο χαρακτηριστικό που θα σας επιτρέπει να επωφεληθείτε από το Google Cast χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή επέκταση του προγράμματος περιήγησης.

Το Google Cast είναι μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να μεταφέρετε το περιεχόμενο από το smartphone ή το πρόγραμμα περιήγησής σας στην τηλεόραση ή τα ηχεία σας. Αν και το Google Chrome τεχνικά υποστήριζε το casting για κάποιο χρονικό διάστημα, θα απαιτούσε μια ξεχωριστή επέκταση του προγράμματος περιήγησης για να το χρησιμοποιήσετε.

Με την ενημέρωση, αυτή η λειτουργία θα πραγματοποιείται στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κλικάρετε στο μενού εργαλείων στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και να επιλέξτε “Cast”. Από εκεί, θα είστε σε θέση να μεταφέρετε τις καρτέλες από το browser σας σε οποιαδήποτε Cast-enabled οθόνη.

Η ενημέρωση επισημάνθηκε για πρώτη φορά σε μια έκδοση beta του Chrome τον Ιανουάριο, αλλά φαίνεται ότι η Google τώρα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό στο ευρύ κοινό. Η σελίδα υποστήριξης της Google για το χαρακτηριστικό λέει ότι κυκλοφορεί με την έκδοση 51 του Chrome, η οποία είναι η τρέχουσα έκδοση, οπότε αναμένουμε ότι οι χρήστες θα αρχίσουν να το βλέπουν σύντομα.

Το Google Hangouts θα επωφεληθεί επίσης από τις νέες ικανότητες Casting του Chrome. Η ενημέρωση θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν τις καρτέλες Chrome απευθείας στις συνομιλίες τους μέσα στο Hangouts. Για να γίνει αυτό, η Google εξακολουθεί να συνιστά τη χρήση επέκτασης του προγράμματος περιήγησης Cast Google, αλλά μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη λειτουργία χωρίς αυτό.

Ενώ το Hangouts υποστηρίζει ήδη την οθόνη επιμερισμού, το casting θα μπορούσε να είναι μια εύχρηστη εναλλακτική λύση για περιπτώσεις όπου θέλετε να μοιραστείτε μια ενιαία καρτέλα του προγράμματος περιήγησης αντί για ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας σας. Η Google λέει ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο με το Chrome 52, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS