ΑρχικήinetΗ Microsoft καθιστά ευκολότερο το όχι στην Windows 10 αναβάθμιση

Η Microsoft καθιστά ευκολότερο το όχι στην Windows 10 αναβάθμιση

Μετά από μήνες εξαναγκασμού των Windows 7 και Windows 8.1 χρηστών να αναβαθμίσουν σε Windows 10, η Microsoft τελικά λύγισε μετά την τεράστια κατακραυγή των χρηστών. Η Microsoft ουσιαστικά επέβαλε τα Windows 10 στους χρήστες των Windows 7 / 8.1 τους τελευταίους μήνες, καθώς η δωρεάν Windows 10 προσφορά αναβάθμισης φτάνει στο τέλος της τον Ιούλιο. Δεν είναι κρυφό ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας εκτελούσε επιθετικό marketing για το νέο λειτουργικό του σύστημα, τα Windows 10, σε παλαιότερους OS χρήστες του, με μερικούς ανθρώπους ακόμη και να αναφέρουν ότι τους έγινε αναβάθμιση σε Windows 10 χωρίς την άδειά τους.

Η Microsoft καθιστά ευκολότερο το όχι στην Windows 10 αναβάθμιση

Πρόσφατα, είχαμε αναφερθεί στο πώς μια γυναίκα στο Σιάτλ είχε κερδίσει μια υπόθεση $10.000 εναντίον της Microsoft για την εξαναγκασμένη ενημέρωση σε Windows 10 στον υπολογιστή της δουλειάς της χωρίς την άδειά της. Ωστόσο, φαίνεται ότι τώρα ο τεχνολογικός γίγαντας πρόκειται να «πειράξει» τον τρόπο με τον οποίο θα ζητά από τους χρήστες του, αν θέλουν να επωφεληθούν από την δωρεάν προσφορά ή όχι.

Σε μια δήλωση σχετικά με το θέμα στο The Verge, ο Terry Myerson, ο οποίος ηγείται των Windows της Microsoft και του Devices group, δήλωσε:

“Από τότε που εισάγαμε μια νέα εμπειρία αναβάθμισης για τα Windows 10, έχουμε λάβει ένα feedback ότι ορισμένοι από τους αξιότιμους πελάτες μας το βρήκαν κουραστικό. Δουλεύουμε σκληρά για να ενσωματώσουμε τα σχόλιά τους και αυτή την εβδομάδα, θα προχωρήσουμε σε μια νέα εμπειρία αναβάθμισης με σαφείς επιλογές για το Αναβάθμιση Τώρα, προγραμματίζοντας μια ώρα ή απορρίπτοντας τη δωρεάν προσφορά.”

Επιπλέον, μιλώντας για τις αλλαγές που έγιναν ο Myerson δήλωσε:

«Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με τα Windows 10 με ένα σαφή στόχο: Να κάνουμε τους ανθρώπους από το να χρειάζονται τα Windows, να επιλέξουν τα Windows και να αγαπούν τα Windows. Στη διαδρομή για αυτό το στόχο, αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μια νέα αναβάθμιση εμπειρίας για εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Η νέα εμπειρία έχει σαφέστερες επιλογές για το Αναβάθμιση Τώρα, επιλέγοντας συγκεκριμένο χρόνο ή δίνοντας τη δυνατότητα να αρνηθεί κανείς την δωρεάν προσφορά. Αν το κόκκινο-Χ επιλεχθεί σε αυτό το νέο πλαίσιο διαλόγου, θα εξαφανιστεί το παράθυρο διαλόγου και θα ενημερώσει ξανά τη συσκευή σε λίγες μέρες. Συνεχίζουμε να συνιστούμε όλους τους πελάτες μας να προχωρήσουμε με την αναβάθμιση σε Windows 10 πριν λήξει η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης, στις 29 Ιουλίου. Χιλιάδες μηχανικοί εργάζονται για να κάνουν τα Windows 10 την πιο ασφαλής έκδοση των Windows, συμβάλλοντας στην προστασία των ανθρώπων από ιούς, phishing, κλοπή ταυτότητας και άλλα. Θα θέλαμε οι πελάτες μας να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την εμπειρία τους με τα Windows και τη Microsoft.»

Ωστόσο, το παράθυρο διαλόγου δεν έχει φύγει οριστικά, καθώς επανέρχεται για κάποιο απροσδιόριστο αριθμό φορών. Αν και δεν είναι ιδανικό, συνεχίζει να είναι καλύτερο.

Σύμφωνα με τον ανώτερο διευθυντή των Windows της Microsoft, η Microsoft θα παρέχει επίσης δωρεάν τεχνική υποστήριξη για αυτά τα προβλήματα με την Windows 10 ενημέρωση, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για επιστροφή από τα Windows 10 στην προηγούμενη έκδοση των Windows.

Η δωρεάν Windows 10 προσφορά αναβάθμισης θα λήξει στις 29 Ιουλίου. Έτσι, οι χρήστες των Windows 7 και 8 έχουν μόλις ένα μήνα για την δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS