ΑρχικήinetΕτοιμάζει η Samsung ένα έξυπνο κράνος για να ανταγωνιστεί το HoloLens;

Ετοιμάζει η Samsung ένα έξυπνο κράνος για να ανταγωνιστεί το HoloLens;

HoloLens-1

Ένα νέο εμπορικό σήμα κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των Ηνωμένων Πολιτειών και Εμπορικών Σημάτων (USPTO), όπως ανακαλύφθηκε από το SamMobile, το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι η Samsung θα μπορούσε να εργάζεται σε κάποιου είδους έξυπνο κράνος. Το λογότυπο δεν αποκαλύπτει και πολλά σε σχέση με το ίδιο το προϊόν, αλλά η περιγραφή για το εμπορικό σήμα παρέχει ένα μικρό στοιχείο.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έγινε στις 25 Απριλίου, το εμπορικό σήμα είναι για ” μηχανές τηλεπικοινωνίας [sic] που φοριέται και έχει σχήμα κράνους. Είναι μια “ηχητική και οπτική συσκευή” που περιλαμβάνει “λειτουργίες MP3 player … MP4 … ακουστικών … ψηφιακή φωτογραφική μηχανή … βιντεοκάμερες … wearable υπολογιστή ….”

Στο πικ της δημοτικότητας του «Google Glass», φημολογήθηκε πολλές φορές ότι η Samsung θα κυκλοφορήσει το δικό της «Galaxy Glass» ως ανταγωνιστή. Αλλά μετά από το φιάσκο που γνώρισε το project, δεν ακούστηκαν ξανά αυτές οι φήμες.

Και με το Gear VR κάνει πραγματικά πάταγο, η Samsung θα ήταν ανόητο να προσπαθήσει να αναστήσει ένα wearable που οι άνθρωποι έχουν ήδη συνδέσει με αυτού του είδους την τεχνολογία. Η άλλη επιλογή, είναι πιο λογική και σκόπιμη. Θα μπορούσε να είναι ένας ανταγωνιστής για το Microsoft HoloLens – ένα Headset μικτής πραγματικότητας που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να υπερέχουν οι ψηφιακές πληροφορίες πάνω από τον πραγματικό κόσμο.

Το HoloLens της Microsoft, διαθέσιμο τώρα για τους προγραμματιστές, κοστίζει $ 3.000. Εκτός και αν η Microsoft μειώσει δραστικά την τιμή στην έκδοση για τους καταναλωτές, θα είναι σίγουρα ένα εμπόδιο για πολλούς λάτρεις του ολογράμματος.

Όπως εντυπωσιακό (ή μη εντυπωσιακό) είναι το HoloLens, τα Windows Holographic και η επιτυχία των Headsets μικτής πραγματικότητας θα εξαρτηθεί από την υποστήριξη του έργου και τη χαμηλότερη τιμή.

Η Microsoft το γνωρίζει ήδη αυτό, το οποίο είναι και ο λόγος που η εταιρεία επιτρέπει σε άλλες εταιρείες να κατασκευάσουν Headsets τύπου HoloLens. Η εταιρεία PC Asus έχει ήδη επιβεβαιώσει την κατασκευή του δικού της HoloLens.

Η Samsung, πάντα σε επιφυλακή για το επόμενο μεγάλο πράγμα, θα ήταν ανόητο να μην εξερευνήσει τουλάχιστον ένα Headset τύπου HoloLens. Όπως πάντα, ένα εμπορικό σήμα (ή υποβολή αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας) δεν επιβεβαιώνουν προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, αλλά τουλάχιστον, εξάπτουν τη φαντασία μας για το επόμενο κατόρθωμα στον κόσμο της τεχνολογίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS