ΑρχικήinetΗ Σουηδία δημιουργεί τον πρώτο στον κόσμο «ηλεκτρικό δρόμο»

Η Σουηδία δημιουργεί τον πρώτο στον κόσμο «ηλεκτρικό δρόμο»

201606270122490000w-ηλεκτρικό-δρόμο

Μερικές φορές, τα οχήματα είναι πολύ μεγάλα και βαριά για να γίνουν ιδανικοί υποψήφιοι για την πλήρη ηλεκτροδότηση. Αυτό δεν σημαίνει, όμως ότι δεν μπορούν να κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Αποδεικνύοντας αυτή τη θεωρία, η Σουηδία – σε συνδυασμό με την κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών Scania – έχει δημιουργήσει τον πρώτο “ηλεκτρικό δρόμο” του κόσμου. Είναι ένα τμήμα δύο χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου στην κεντρική Σουηδία με ηλεκτροφόρα καλώδια που περνούν πάνω από τη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Τα υβριδικά οχήματα ειδικά εξοπλισμένα με μια συσκευή που ονομάζεται «συλλέκτης ρεύματος παντογράφου» μπορεί να οδηγήσει κάτω από τις γραμμές και να αξιοποιήσει το ρεύμα. Όταν συνδεθεί με τις γραμμές, κινείται αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια. Όταν το αυτοκίνητο βγαίνει από τον ηλεκτρικό δρόμο, η ενσωματωμένη μηχανή ξεκινάει, καθώς επιστρέφει στην υβριδική λειτουργία.

Η ιδέα δεν είναι ακριβώς νέα. Στην πραγματικότητα, το Σιάτλ χρησιμοποιεί τα ηλεκτρικά «Trollybuses» από το 1940. Παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί ακριβώς καινοτομία, ο ηλεκτρικός δρόμος της Σουηδίας – εάν δοθεί σε ευρεία εφαρμογή – θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να επιτύχει τον στόχο της να μην χρειάζεται ορυκτά καύσιμα για τα οχήματά της από το 2030.

Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι μια νέα εφαρμογή για μια παλιά τεχνολογία, είναι μια λύση που δεν πρέπει να περιμένει την ανάπτυξη της τεχνολογίας για να πραγματοποιηθεί. Το πρόγραμμα αυτό δηλαδή θα μπορούσε να επεκταθεί σήμερα και να δείξει άμεσα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι απαραίτητη η ανακάλυψη τεχνολογίας μπαταριών. Τα ημιφορτηγά θα μπορούσαν να ηλεκτροδοτηθούν ακόμα και σήμερα, αν θέλουμε πραγματικά να το κάνουν.

Αυτό πρέπει να αποτελεί μια υπενθύμιση για όλους εμάς: μπορούμε να κάνουμε βήματα για την επίλυση της ρύπανσης και το παγκόσμιο κλίμα αυτή τη στιγμή.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS