ΑρχικήHow ToΤο Project Bloks της Google μαθαίνει στα παιδιά προγραμματισμό

Το Project Bloks της Google μαθαίνει στα παιδιά προγραμματισμό

maxresdefault-Project-Bloks

Αυξάνοντας την αφοσίωσή της στην πρώιμη μάθηση μέσω της τεχνολογίας, η Google ανακοίνωσε το Project Bloks, ένα εργαλείο σχεδιασμένο για να βοηθήσει τα παιδιά στο δρόμο του προγραμματισμού και των gadgets.

Το Project Bloks αποτελείται από τρία στοιχεία: Base Boards, Pucks και έναν Brain Board. Τα Pucks μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προετοιμαστούν διάφορες λειτουργίες (ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, στροφή κλπ) και να λειτουργήσουν συνδέοντάς τα με τα τετράγωνα Base Boards μέσω αισθητήρων. Αυτά τα δύο συστατικά λαμβάνουν ισχύ και συνδεσιμότητα (Wi-Fi και Bluetooth), συνδεόμενα με το μεγαλύτερο Brain Board.

Η προσέγγιση αυτή είναι μια προσπάθεια να εμπνεύσει τη δημιουργία, χρησιμοποιώντας απτό προγραμματισμό σε μια ανοικτή πλατφόρμα Hardware. Χρησιμοποιώντας τα κομμάτια του Project Bloks, τα παιδιά θα είναι σε θέση να παράγουν μηχανισμούς ελέγχου για ρομπότ, παιχνίδια, ακόμα και tablets.

Google-Project-Bloks

«Πιστεύουμε ότι όταν τα παιδιά μαθαίνουν να κωδικοποιούν, δεν μαθαίνουν απλά πώς να προγραμματίζουν έναν υπολογιστή – μαθαίνουν μια ολόκληρη νέα γλώσσα για δημιουργική έκφραση και ανάπτυξη μεθόδων υπολογιστικής σκέψης: ένα σύνολο ικανοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων όλων των ειδών», δήλωσαν τα μέλη του Creative Lab της Google Steve Vranakis και Jayme Goldstein σε ένα blog post αναγγέλλοντας το Project Bloks τη Δευτέρα.

Εκτός από την Google, το έργο επίσης επωφελείται από τις εισφορές συνεργασίας του Paulo Blikstein του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και την εταιρεία σχεδιασμού IDEO. Επί του παρόντος, το Project Bloks δεν είναι διαθέσιμο στο εμπόριο, αλλά οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν για μια ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Για όλους τους άλλους, το Project Bloks θα είναι στη διάθεση τους για μεγαλύτερο μέρος του 2016 στο Exploratorium στο Σαν Φρανσίσκο και στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS