ΑρχικήinetH Google κάνει το 2-step verification ευκολότερο!!!

H Google κάνει το 2-step verification ευκολότερο!!!

Όταν πρόκειται για παραβιάσεις δεδομένων των μεγάλων online υπηρεσιών όπως το LinkedIn, MySpace, Twitter και VK.com, το 2-step verification είναι αυτό που θα μπορούσε να σας σώσει από τους hackers.

2-step verification

O 2-step verification ή αλλιώς επαλήθευση σε 2 βήματα, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξασφαλίσετε τους online λογαριασμούς σας, αλλά πολλοί χρήστες αποφεύγουν την ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας μόνο και μόνο για να γλιτώσουν τα 10 με 15 επιπλέον δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να λάβουν και να πληκτρολογήσουν τον εξαψήφιο κωδικό .

Τώρα, η Google έχει κάνει τη διαδικασία του 2-step verification (2FV) πολύ πιο εύκολη για τους χρήστες του, σας επιτρέπει να συνδεθείτε με ένα μόνο πάτημα αντί για την πληκτρολόγηση κωδικών.
Προηγουμένως, έπρεπε να εισαγάγετε γραπτός έναν εξαψήφιο κωδικό που λαμβάνατε μέσω SMS ή από μια εφαρμογή, αλλά τώρα …

Η Google έχει εισαγάγει μια νέα μέθοδο που ονομάζεται “Google Prompt” που χρησιμοποιεί μια απλή κοινοποίηση, όπου απλά θα πρέπει μέσω του κινητού σας να εγκρίνετε τις αιτήσεις σύνδεσης.
Με άλλα λόγια, συνδέεστε κανονικά στον λογαριασμό σας εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης σας, και θα σας έρθει ένα αναδυόμενο μήνυμα στο κινητό σας που θα σας ρωτά εάν θέλετε να συνδεθείτε. Αν θέλετε πατήστε “Ναι”.
Πώς να ρυθμίσετε το Google Prompt:

Πριν ενεργοποιήσετε τo Google Prompt , πρώτα ενεργοποιήστε το 2-step verification για το λογαριασμό σας στην Google.

Αφού έχετε ενεργοποιήσει το 2-step verification, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα :

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συσκευή Android ή iOS .

  • Πηγαίνετε στο Set up alternative second step , κάντε κλικ στην επιλογή για το Google prompt
  • Προσθέστε το τηλέφωνο και κάντε κλικ στο κουμπί Get started.

Στη συνέχεια, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και είστε έτοιμοι.

Σε περίπτωση που έχετε iPhone, είστε υποχρεωμένοι πρώτα να κατεβάσετε την εφαρμογή αναζήτησης της Google και συνδεθείτε να πριν χρησιμοποιήσετε το Google prompt. Αν είστε χρήστης Android, απλά κάνετε αναβάθμιση στο Google Play.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS