ΑρχικήsecurityΟι Anonymous και οι επιθέσεις στις τράπεζες της Ινδονησίας

Οι Anonymous και οι επιθέσεις στις τράπεζες της Ινδονησίας

Οι αρχές στην Ινδονησία και η Νότια Κορέα έχουν πει στο Reuters σχετικά με τις υποψίες τους για την εμπλοκή των Anonymous στις πρόσφατες επιθέσεις DDOS με στόχο τους δικτυακούς τόπους των κεντρικών τραπεζών τους.

Τόσο η Τράπεζα της Ινδονησίας και η Τράπεζα της Κορέας έλαβε μέτρα με το να κλειδώσει τις διευθύνσεις IP από τα μέρη του πλανήτη που δεν βλέπουν συνήθως να συνδέονται . Ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ινδονησίας δήλωσε στο Reuters ότι το ίδρυμα τους εμπόδισε την πρόσβαση από 149 χώρες.
Οι επιθέσεις DDoS διεξάγονται χρησιμοποιώντας botnets.
Τα botnets είναι μια συλλογή από παραβιασμένους υπολογιστές που ενεργούν σε συγχρονισμό, με βάση τις οδηγίες που λαμβάνουν από τους hackers, οι οποίοι τους ελέγχουν με τη βοήθεια ενός κύριου server, που ονομάζεται C&C server.

Ο τραπεζικός κλάδος κάθετε σε αναμμένα κάρβουνα, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι οργανισμοί, φοβούνται τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τις εισβολές που είναι παρόμοιες με αυτές που υπέστη η κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι hackers έκλεψαν 81 εκατομμύρια από την κεντρική τράπεζα του Μπαγκλαντές εισβάλλοντας στο σύστημα SWIFT συναλλαγών μεταξύ των τραπεζών.

Anonymous
Οι επιθέσεις DDoS χρησιμοποιούνται τακτικά για να καλύψουν τις πιο σοβαρές εισβολές, καθώς κρατούν το προσωπικό IT απασχολημένο στο να απωθούν τις επιθέσεις, ενώ οι hackers χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους για να διεισδύσουν στο συστημάτων τους.
Καμία από τις δύο τράπεζες δεν ανέφερε άλλα περιστατικά.
Δεν υπάρχει καμία πραγματική απόδειξη ότι οι Anonymous ήταν πίσω από τις επιθέσεις!

Χωρίς να γνωρίζει ποιος ακριβώς διεξάγεται πίσω από τις επιθέσεις, οι αρχές ρίχνουν το φταίξιμο στους Anonymous, οι οποίοι τον περασμένο Μάιο είχαν ανακοινώσει μια σειρά από επιθέσεις με στόχο τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο.
Κανονικά, τέτοιες ομάδες διεξάγουν τις επιθέσεις και περνάνε όσο περισσότερο χρόνο μπορούν στο Twitter για να κοκορευτούν για το τι έκαναν. Παρόλο αυτά δεν υπήρξε καμία φλυαρία από γνωστούς hacker Anonymous σχετικά με τις DDoS επιθέσεις στην υποδομή των δύο αυτών τραπεζών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS